Utrecht noemt nieuwe winkelmeters 'ongewenst'

Utrecht noemt nieuwe winkelmeters 'ongewenst'

In de Utrechtse binnensteden, dorpscentra en andere centrumgebieden zal in de toekomst minder winkelruimte nodig zijn. Daarom komt er een vrijwel totale stop op het toevoegen van winkelmeters. Dat blijkt uit de nieuwe retailvisie van de provincie, die Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld.

De provincie staat buiten de bestaande winkelstructuur in principe geen nieuwe uitbreidingen toe. Ook binnen de bestaande structuur moet volgens Gedeputeerde Staten worden nagegaan welke gebieden wel en niet kansrijk zijn. ‘Dit vraagt soms scherpe keuzes’, luidt de ontwerptekst. ‘Het toevoegen van extra detailhandel meters aan bestaande winkelcentra is in bijna alle gevallen ongewenst.’

Dat de economie flink aantrekt, is voor de provincie geen reden om meer winkelmeters toe te staan. Als belangrijkste reden wordt gewezen op het steeds groter wordende aandeel van de verkoop via internet. Alleen in de binnenstad van de stad Utrecht worden een groeiend aantal bezoekers en grotere bestedingen verwacht, door de ‘inhaalslag’ die nu wordt gerealiseerd. Daarbij doelt de provincie op de upgrade en uitbreiding van winkelcentrum Hoog Catharijne.

De visie is tot stand gekomen in overleg met gemeenten en marktpartijen. Provinciale Staten zullen er naar verwachting begin februari over besluiten.

Reacties 1


Peter Jansen 28 dec, 16:54

De gemeente Utrecht is ook al uit op de verkoop van het voormalige Broese & Kemink en het tweede Vroom en Dreesmann-pand aan de Oude Gracht (=zelfde pand).

De gemeente Utrecht heeft het te hoog in zijn bol, als projectontwikkelarende gemeente.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!