17
mei

Masterclass: Hapklare marketingideeën vanuit de sociale psychologie 

Locatie

Amsterdam

Programma

Gedragswetenschap geeft een verklaring waarom consumenten producten kopen. Als adverteerders hiervan weten, kunnen ze hun activiteiten beter afstemmen op de menselijke natuur in plaats van er tegenin te gaan. De Britse expert op het terrein van de sociale psychologie achter adverteren en auteur van ‘The Choice Factory’ Richard Shotton combineert in zijn masterclass gedragswetenschap met hapklare marketingideeën. 

Shotton geeft je nieuwe inzichten rondom bekende fenomenen als social proof, pain of payment en het pratfall effect. Waarom worden populaire merken steeds populairder? Hoe zorg je dat betalen minder pijnlijk voelt? En hoe verover je de klant met imperfectie? Shotton geeft praktische antwoorden en handvatten waarmee marketeers direct aan de aan de slag kunnen.  

Na deze masterclass: 
-heb je inzicht in het meest relevante menselijke gedrag; 
-weet je hoe je die kennis kunt toepassen in de praktijk;
-ben je geïnspireerd door een nieuwe aanpak van consumentenonderzoek. 

Deelnemers ontvangen na afloop van de masterclass een gratis exemplaar van Richard Shottons nieuwe boek The Choice Factory.  

Over Richard Shotton
Richard Shotton is Head of Evidence bij Manning Gotlieb OMD, een Brits media-agentschap. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring in de advertentiewereld en heeft zich gespecialiseerd in de rol van psychologie en gedragswetenschap in marketing. Dit jaar verscheen zijn eerste boek The Choice Factory. Daarin beschrijft Shotton 25 gedragingen (biases) die van invloed zijn op wat we kopen en hoe marketeers daarop in kunnen spelen. 

Kosten
Deelname aan de masterclass kost 395 euro, excl. btw. Lezers van RetailNews en RetailTrends ontvangen een korting van 100 euro met kortingscode “RETAIL”. Aanmelden kan via masterclass@thechoicefactory.nl
 

RetailTrends