De vijf mooiste conceptstores op een rij

Proeftuinen voor nieuwe labels en ontwerpers zijn het, en een inspirerende plek waar consumenten graag nog eens terugkomen. Conceptstores waarin zonder moeite verschillende stijlen en producten worden gecombineerd vormen voor het fysieke retaillandschap misschien wel één van de sterkte antwoorden op e-commerce. De vijf mooiste conceptstores van dit moment staan hier op een rij.

Zoals de naam en vormgeving doen vermoeden zit de conceptstore The Pool Aoyama in Kyoto in een oud zwembad van een appartementencomplex in het Aoyama-district. In het storedesign zijn veel authentieke elementen van de voormalige bestemming bewaard



Jeanslabel Nudie heeft in Stockholm een Repair Station geopend, waar klanten niet alleen nieuwe jeans aanschaffen, maar indien nodig laten repareren. Ze moeten namelijk wel even mee, die spijkerbroeken. Nudie verkoopt onder meer Organic Denim-broeken. Deze broeken worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Zo komt de katoen van plantages waar men probeert minder pesticiden te gebruiken. 



Out of the Blue in Eindhoven verkoopt van alles binnen het midden en hoge segment: van meubels en zakdoeken tot servies en jurkjes, variërend in prijs van vijf tot dertienduizend euro. De winkel wil een belevingsplek zijn voor klanten en een beginnende en gevestigde designers en labels een podium bieden. 



SPRMRKT zit sinds 2003 aan de Rozengracht in Amsterdam. Op 450 vierkante meter vinden klanten kleding, boeken, parfum en van tijd tot tijd een kunstevent. Rond Kerst opent de conceptstore een pop-upstore waarin consumenten met een krappe beurs gratis tweedehands kleding en schoenen kunnen uitzoeken. Uiteraard worden ze daarbij geholpen door stylisten van  SPRMRKT.



QicQ wil dat meer mensen die fiets naar het werk pakken en biedt daarom leasepakketten voor de e-bikes, stoelmassages en fietskleding aan. De Amsterdamse conceptstore beschikt verder over een eigen werkplaats waar reparaties uitgevoerd worden. De conceptstore laat zich volgens oprichter Odette Oostindiën het beste vergelijken met een showroom. "We richten ons op de zakelijke markt en gaan bijvoorbeeld events organiseren." Zo staan inspiratielunches en clinics over voeding op de planning.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in