Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen van Wired, Mashable, The Wall Street Journal, The Drum en New York Times.

Niet dood te krijgen
Netflix, eat your heart out. Ze zijn er nog steeds: videotheken. En sommigen krijgen nog klanten ook. Bij Video Free Brooklyn bijvoorbeeld komen consumenten voor de nostalgie en het advies van echte cinefielen, weet mede-eigenaar Aaron Hillis. “It’s a hangout, like the record store in High Fidelity.”
Bron: Wired http://wrd.cm/1yLw2R5

Food à la 2015
Volgend jaar eten consumenten weer heel anders, weet foodleverancier ConAgra Foods. Met supermarktkenner Phil Lambert zijn via Twitter-dochter Vine drie animaties gemaakt, waarin drie foodtrends worden belicht.
Bron: Mashable http://on.mash.to/1pTtQq4

Steen is zo gek nog niet
Allemaal leuk en aardig, die internetverkopen. Maar de retouren en verzendkosten nemen een flinke hap uit de opbrengsten voor retailers. Voor fashionketen Kohl’s is bijvoorbeeld de winstgevendheid van zijn webwinkel nog niet eens de helft van die van zijn fysieke vestigingen. Geen wonder dat Primark het voorlopig bij zijn stenen winkels houdt.
Bron: The Wall Street Journal http://on.wsj.com/11ZjUQH

Aan de slag!
Merken moet zich ondernemender en innoverender opstellen als ze relevant willen blijven, vindt strateeg Rudy de Waele. Unilever en Coca-Cola zijn goed op weg, maar verder valt het nogal tegen. Robotisering en kunstmatige intelligentie bieden volop nieuwe mogelijkheden om op in te haken, aldus De Waele.
Bron: The Drum http://bit.ly/1zosDXU

Bezos heeft ’t nog steeds
Dat Amazon afgelopen zomer 250 miljard dollar minder dan verwacht binnenharkte, komt niet doordat Jeff Bezos zijn hand overspeelde in het conflict met uitgeverij Hachette en consumenten uit protest minder kochten. Nee, Amazon kannibaliseert bepaalde productcategorieën om meer mensen zijn ecosysteem in te krijgen. Wacht maar af, we hebben nog lang niet alles gezien van deze gigant.
Bron: New York Times http://nyti.ms/1vjGv1k

Een artikel dat we echt niet mogen missen? Mail het naar de redactie via redactie@retailwatching.nl .

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in