Minimalistische retailers: lekker rustig

Geen poespas, maar alle focus op de producten. En rust, rust en nog eens rust. Vijf voorbeelden van retailers uit eigen land en van over de grens, waar shoppen een vorm van onthaasten wordt.

Leidmann, München
De optiekwinkel van Leidmann in het Duitse München moet een rustpunt zijn in de drukke winkelstraat. Met rechte lijnen, koele kleuren en strakke vormen wordt dat effect bereikt. Bovendien moet de winkel met zijn open inrichting uitstralen dat de optiekretailer de tijd neemt voor consumenten en transparant werkt. Dat die gedachte shoppers aanspreekt blijkt wel uit het feit dat de keten inmiddels alweer over drie vestigingen beschikt.



Pen Store, Stockholm
Pen Store is een winkel, galerij en atelier in één. Consumenten komen hier om creatieve ideeën te delen en samen te schetsen, te tekenen en te schrijven. “We hopen dat onze winkel een plek is waar mensen komen die net zoveel van pennen houden als wij”, aldus de retailer die gespecialiseerd is in schrijfartikelen.



Authentix, Los Angelos
Sneakerstore Authentix wil flexibiliteit en vrijheid uitstralen met zijn vestiging die volledig uit verrijdbare productdisplays bestaat. De displays staan in het midden van de ruimte die wel iets weg heeft van een fabriekshal, zodat aan de wanden ruimte is voor kunstwerken van lokale kunstenaars.




Out of the Blue, Eindhoven
In Strijp-S, het culturele en creatieve hart van Eindhoven, is de conceptstore Out of the Blue gevestigd. Hier worden woon- en lifestyleproducten binnen het midden en hoge segment verkocht. Out of the Blue wil met zijn mix van kunst, designmeubels shoppers naast bijzonder artikelen vooral een beleving bieden.



Veganista, Oostenrijk
De twee zussen Cecilia Havmoeller en Susanna Paller staan aan de wieg van Veganista, de naar eigen zeggen eerste veganistische ijswinkel van Oostenrijk. Hun melkvrije, handgemaakte ijsjes worden inmiddels verkocht vanuit twee eigen vestigingen. Ironisch: hun tweede winkel zit aan de Margaretenstrasse, midden in het hart van Oostenrijks vleesverwerkingsindustrie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in