Drie retailapps: Rituals, Kijkshop en lokale chat

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn.

Rituals
Het station Amsterdam Centraal krijgt dagelijks zo’n 250 duizend bezoekers over de vloer. Een app om die reizigers te bereiken is er echter niet. In Groot-Brittannië hopen ze te laten zien dat daar toch echt vraag naar is. Het Londense treinstation St Pancras International heeft een app gelanceerd waarin alle lokale retailers zijn opgenomen, van wie de gebruiker op zijn beurt weer coupons of aanbiedingen kan krijgen.

Rituals is één van de eerste retailers die zich bij het initiatief aanmeldde. De applicatie moet reizigers namelijk stimuleren om aankopen te bij op het station gevestigde winkels, en dat klinkt de Nederlandse keten als muziek in de oren. De aanbiedingen worden gedaan op basis van het tijdstip en de aankoophistorie van de app-gebruiker. De aankopen kunnen ook tijdens of voor de reis naar St Pancras gedaan worden om deze vervolgens op het station af te halen.

Lokaal
Consumenten hoeven niet langer lastige telefoontjes te plegen naar lokale winkels of restaurants om hen een vraag te stellen. Ze kunnen met behulp van Path de bedrijven die op Foursquare te vinden zijn nu gratis een chatberichtje sturen om bijvoorbeeld afspraken te maken, een reservering te vragen of te checken of het gewenste product nog op voorraad ligt. Ook wanneer de klant vraagt om de actuele openingstijd kan hij direct een berichtje terug verwachten. Dat berichtje is dan wel afkomstig van het callcenter van Path. Die plegen namelijk dat telefoontje naar de winkel en komen met het antwoord terug bij de gebruiker.

Kijkshop
Papieren kassabonnen hadden jaren terug al verleden tijd kunnen zijn. Het bonnetje lijkt echter niet weg te denken uit de dagelijkse routine in de winkels. Kijkshop probeert daar in Amsterdam nu verandering in te brengen. Of beter gezegd: de start-up Tomirrow. De retailer laat klanten namelijk met hun app kassabonnen opslaan. De intentie is om de app dit jaar uit te rollen naar alle vestigingen.

Klanten die de bonnen voortaan willen bewaren in de app moeten zich registeren. Bij aankopen in de Kijkshop wordt de kassabon vervolgens gedigitaliseerd opgeslagen. Het voordeel voor de retailer is dat hij ook pushberichten naar hun telefoons kan sturen. Al belooft Tomirrow dat die functie alleen voor belangrijke informatie als een terugroepactie wordt gebruikt. De start-up wil zijn platform uiteindelijk uitbreiden naar meer omnichanneltoepassingen. Zo wil de start-up gebruikers laten klikken naar andere relevante producten, producten laten registreren of aankopen meteen laten verzekeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in