Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Business Insider, TechCrunch, Forbes, FastCompany en StoreCheck Magazine.

AH op overnamepad?
Albert Heijn wil in 2016 vijftig winkels bij onze zuiderburen hebben. Gaat dat lukken? En moet de Zaanse supermarktketen die ambitie via acquisities realiseren? Retailadviseur Constant Berkhout gaat in op de kansen en valkuilen waarmee Albert Heijn in België rekening moet houden.
Bron: StoreCheck Magazine http://bit.ly/1L4SWcV

Lang leve obesitas
In februari lanceert Target zijn eerste nieuwe kledinglijn sinds 2008. De maten van Ava & Viv liggen tussen XL en XXXXL. Net als het gemiddelde gewicht van Amerikanen, groeit de plus-size markt, moeten de keten gedacht hebben. De waarde van de 'grotematenmarkt' ligt nu op 17,5 miljard dollar en meer dan eenderde van de consumenten draagt een plus-size kledingmaat.
Bron: FastCompany http://bit.ly/1JgBqR7 

Goede voornemens 
Forbes sprak met de ceo’s van Macy’s, Bloomingdales, The Container Store en Bliss Spa en vroeg naar hun doelen voor het nieuwe jaar. Topman Terry Lundgren van Macy’s wil bijvoorbeeld zijn sameday-delivery verder uitbreiden en ceo Kip Tindell van The Container Store wil zijn luxe toilettenlijn uitrollen. 
Bron: Forbes http://onforb.es/1yM8IEC 

Aan de kant! 
Kit Hickey van mannenmodemerk Ministry of Supply legt uit waarom jonge e-commercepartijen traditionele retailers uit de winkelstraat verdringen. Brillenretailer Warby Parker heeft bijvoorbeeld sinds 2013 dertien winkels geopend, terwijl Abercrombie & Fitch er dit jaar 180 gaat sluiten. 
Bron: TechCrunch http://tcrn.ch/1up71r3 

Poëzie met Apple 
Apple opent komend weekend een Store in het Chinese Hangzhou, die van de buitenkant is voorzien van een handgeschilderd gedicht in traditionele kalligrafie. Hoe dat eruit ziet en tot stand kwam is te zien in bij Business Insider. 
Bron: Business Insider http://bit.ly/1yBq8mX 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in