Retail op z'n Haags

Door Beau Korporaal
Smith Communicatie

Het Haags Hofkwartier behoort tot één van de oudste winkelgebieden van Nederland en is één van de acht sfeergebieden in de Haagse binnenstad. Het winkelgebied wordt gekenmerkt door kronkelige straatjes, authentieke winkels, luxury shopping, monumentale panden, oude ambachten en smaakvolle horecagelegenheden. Een impressie aan de hand van elf foto's. 

Lots of Goodies – Papestraat 
Lots of Goodies is een winkel waar fashionista’s hun hart kunnen ophalen. De shop biedt eigentijdse mode, tassen, sieraden en accessoires. Lots of Goodies zit in de authentieke Papestraat waar onder meer ook de boutique van de Nederlandse modeontwerper Michael Barnaart van Bergen te vinden is. Hij is onder meer bekend van de Amsterdam Fashion Week en is tevens mode-ambassadeur van Den Haag. 



Omar Munie – Noordeinde
Van Somalische vluchteling naar succesvolle tassendesigner, het is het verhaal van de bekende tassenmaker Omar Munie. Als hij op negenjarige leeftijd vlucht uit zijn geboorteland Somalië, komt Omar samen met zijn broers en zus naar Nederland. Tijdens zijn studie aan de Modevakschool leert Omar de fijne kneepjes van het vak en ontwikkelt hij zijn eigen visie op mode.

Omar Munie’s label behoort inmiddels tot één van de bekendste tassenmerken van Nederland. De tassen zijn handgemaakt van kwalitatief hoogwaardig leer en worden exclusief gemaakt, evenals de accessoires zoals telefoonhoesjes, portemonnees, pashouders en armbanden. Daarnaast geeft hij clinics waar klanten kunnen eigen tas kunnen customizen.





ChrisArt Noordeinde Den Haag – Exceptional Glass, Ceramics & Gifts
ChrisArt Galerie op het Noordeinde heeft een uitgebreide collectie kunstwerken gemaakt van glas of keramiek van verschillende Nederlandse kunstenaars, van zowel gevestigde namen als nieuw talent. Galerie ChrisArt is een initiatief van de Stichting KOM. Stichting KOM heeft als doel kunstenaars een platform te geven zichzelf te presenteren aan een groot publiek. 



Fearless Tattoo & Piercing and Vintage Guitars – Prinsestraat
Fearless Tattoo & Piercing and Vintage Guitars, what’s in the name? Het hart van menig gitarist gaat sneller kloppen bij het zien van de collectie vintage gitaren die hangen in deze unieke winkel in de Prinsestraat. Een grappig concept en dito interieur waarbij gitaren en muziek gecombineerd worden met piercings en tattoo’s. 



The Barber Shop & Co – Torenstraat 
The Barbershop & Co is een nieuwe conceptstore waar diverse ondernemers in gevestigd zijn op het gebied van film en muziek, vintage fashion en kunst met diverse mini-galeries. Daarnaast is er een barbershop, een filmproductiebedrijf en een modellenbureau gevestigd in dit pand. De buitenkant van het gebouw is zeer kenmerkend voor alle bedrijven die erin gevestigd zijn en springt meteen in het oog. 



Sint Jan Klooster – Willibrordushuis in de Oude Molstraat
Middenin het centrum van Den Haag bevindt zich het Willibrordushuis. Het Willibrordushuis, inclusief het retraitehuis en de boekwinkel, werd jarenlang beheerd door de Willibrordusgemeenschap. Inmiddels is het beheer overgenomen door de Broeders van Sint Jan. De Brouwerij Haagsche Broeder is gevestigd in het pand in de Oude Molstraat. De hoofddoelstelling van de Haagsche Broeder is het produceren van ambachtelijk kwaliteitsbier.

Een klooster midden in een stadscentrum dat ook nog een bijzonder kloosterbier vervaardigd is uniek in Nederland. Er wordt nog niet op grote schaal bier gebrouwen, maar er zijn plannen voor uitbreiding van de brouwinstallaties. Men kan in diverse cafés in het Haags Hofkwartier genieten van dit bijzondere kloosterbier genaamd de Haagsche Broeder Prior.



SOAP Treatment Store, Noordeinde 36
Wanneer men na een dagje shoppen moe en voldaan is, is de SOAP Treatment Store op het chique Noordeinde de place-to-be om even heerlijk te ontspannen. De beautysalon, met vier vestigingen in Nederland, biedt diverse ontspanningsmassages, beautybehandelingen en een eigen instore kliniek waar doktoren aanwezig zijn die klanten adviseren op het gebied van huidverzorging, cosmetische ingrepen en botox- en fillingbehandelingen.



Eatalia Delicatessen, Noordeinde
Deze nieuwe foodretailer op het Noordeinde heeft een assortiment van huisgemaakte Italiaanse gerechten met de goede wijnen. Klanten kunnen er dineren, maar ook take-away pasta’s kiezen. Zelfs de tiramisu is mee te nemen.



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in