Drie retailapps: EerlijkWinkelen, bol.com en CoffeeTable

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week: Eerlijk Winkelen, Touch ID bij bol.com en folders snuffelen met CoffeeTable.

EerlijkWinkelen
Stichting EerlijkWinkelen heeft een app gelanceerd waarin plattegronden van ruim veertig gemeenten zijn opgenomen. Shoppers vinden hiermee op basis van hun gps-locatie de weg naar meer dan duizend ‘eerlijke’ winkels. Gebruikers kunnen via de filtermogelijkheid gericht zoeken op branches binnen retail, zoals fashion, speelgoed en meubels.

De app is uitgerust van een sharefunctie, zodat shoppers hun favoriete duurzame winkels via social media onder de aandacht kunnen brengen van hun vrienden. Het doel is laten dat je je leven niet drastisch hoeft om te gooien om iets goeds te doen voor de wereld, aldus voorzitter Karen Kammeraat van de stichting.

 


Vingerafdrukscanner van bol.com
Bol.com lanceerde pas in het najaar van 2014 zijn eigen app en doet zijn best om de achterstand weg te werken met het technologisch snufje Apple Touch ID. In de vernieuwde iOS-app van de etailer kunnen gebruikers inloggen via hun vingerafdruk. Ingewikkelde wachtwoorden worden daardoor overbodig.Om gebruik te kunnen maken van deze inlogmethode moeten shoppers een iPhone 5S, 6, 6+ of een iPad Air 2 hebben. Deze apparaten zijn automatisch uitgerust met Apple Touch ID. De eerste keer moeten gebruikers inloggen met hun e-mailadres en wachtwoord van bol.com en de functie binnen de app inschakelen. In deze video wordt de technologie achter Apple Touch ID uitgelegd.

CoffeeTable
Aan de keukentafel met een kop koffie binnen handbereik door de folders spitten, is voor veel consumenten een geliefde bezigheid. Met de app CoffeeTable wordt die activiteit in een modern jasje gestoken. Retailers plaatsen hun catalogus in de app, zodat gebruikers het productaanbod op hun smartphone of tablet kunnen doorbladeren en aanschaffen. De app is uitgerust met een zoomfunctionaliteit, zodat gebruikers de producten van dichtbij kunnen bekijken. 

Onder meer Macy's, L.L. Bean en Neiman Marcus zijn in de app te vinden. Shoppers kunnen zich inschrijven voor hun favoriete retailer zodat ze automatisch diens meest recente catalogus ontvangen op hun tablet. Retailers hebben realtime data-inzicht, zodat ze hun prijzen, het design of assortiment daarop gebaseerd kunnen aanpassen. CoffeeTable biedt verder onder meer tijdelijke aanbiedingen aan, waar gebruikers bij het afrekenen van een andere aankoop van kunnen profiteren.