De tien leukste winkels van Nederland

Volg de winkelroute in een willekeurige stad en je vindt overal dezelfde ketens met dezelfde formules. Nederlandse winkelstraten gaan volgens NLstreets steeds meer op elkaar lijken. Daarom is deze organisatie in 2003 begonnen met een offensief tegen de vervlakking van het winkelaanbod. Dat doen ze door aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers, maar vooral door te laten zien hoe leuk het is om juist bij hen te winkelen. Met als hoogtepunt de NLstreets Award, waarvoor ook dit jaar tien winkels (en tien winkelstraten) zijn genomineerd.

Concept Store, Dordrecht
De Concept Store is het resultaat van de bundeling van twee webshops in de fysieke winkelstraat. De conceptstore/cadeauwinkel in Dordrecht verkoopt producten van verschillende ontwerpers uit binnen- en buitenland en de eigen merken Scheur en Kleur en Indie-ish. Klanten kunnen er terecht voor ‘papierwaren, kaarten, boeken, doe-het-zelfproducten, sieraden, lifestyleproducten, woonaccessoires, kinderartikelen, kraamcadeau's, leuke en grappige (doe)boeken, sieraden, (hout)prints en andere bijzondere cadeauartikelen, veelal handgemaakt’. Tevens worden er creatieve workshops gegeven.

Deksels!, Amsterdam
Bij Deksels! kunnen klanten uiteraard terecht voor deksels. Maar deze specialistische kookwinkel verkoopt ook pannen, schalen, platen en messen, zolang het maar van duurzame kwaliteit is. Daarnaast mijdt de winkel artikelen die onderhevig zijn aan trends en ieder seizoen van vorm en kleur veranderen.

FELIZ Collections, Den Bosch
FELIZ Collections is een exclusieve modewinkel voor de moderne vrouw, die in de winkel zowel Scandinavische als Duitse, Italiaanse en Nederlandse merken vindt. Merken die in de meeste gevallen in Den Bosch alleen bij FELIZ Collections verkocht mogen worden.

Just B. Invited, Haarlem
Just B. Invited laat zich omschrijven als een dynamische multibrandstore waar fashion, homeware en lifestyle samenkomen. Alles in de winkel is te koop: van modeartikelen tot accessoires en van tassen tot beautyproducten. In de winkel worden regelmatig personal shopping nights georganiseerd, waarbij klanten persoonlijke kledingadviezen krijgen.

KAET, Bussum
KAET is een boutique met een mix van dames- en herenkleding, lingerie, tassen, rugzakken, clutches, sieraden en sokken. Fashion waar niet iedereen in loopt, maar waarvoor ook niet te veel betaald hoeft te worden. De creatieve en hippe uitstraling doet volgens NLstreets een beetje New Yorks aan, mede door de aandacht die besteed wordt aan de presentatie van de collectie.

LIV Stores, Zwolle
Bij LIV krijgen ondernemers, ontwerpers en producenten een podium om hun producten onder de aandacht te brengen. De winkel is gestart vanuit de gedachte dat de combinatie van het concept, de straat en het pand de juiste ingrediënten vormen voor een kennismaking tussen de consument en bijzondere merken en ontwerpers. Het aanbod wisselt constant, maar laat zich kenmerken door fashion, gadgets, lifestyle en accessoires.

Mint Mini Mall, Amsterdam
Het Amsterdamse winkelgebied de 9 Straatjes is uiteraard vertegenwoordigd bij deze verkiezing. Sinds een aantal maanden is Mint Mini Mall er gevestigd: een winkel waar klanten behalve veelal modegerelateerde accessoires ook giftitems, kleine meubelen en boeken kunnen vinden.

O Shop, Amsterdam
De derde en laatste vestiging in Amsterdam is de O Shop, waar horloges, tassen, sieraden, accessoires en cadeautjes worden verkocht. Zoals de O clock, O bag, O pocket, O bag basket, O click en O chive van het merk Fullspot, die volledig zijn te customizen naar eigen smaak.

Stripwinkel Sjors, Dordrecht
De naam verraadt het al: deze winkel in Dordrecht is gespecialiseerd in stripboeken. Niet alleen nieuwe, maar ook tweedehands en antiquarische stripboeken van over de hele wereld. De openingstijden van deze winkel zijn volgens NLstreets niet al te serieus te nemen. ‘Het komt wel eens voor dat je een kwartiertje moet wachten omdat de eigenaar die ochtend op jacht was naar een heel bijzonder stripboek.’

XcesorY, Den Haag
XcesorY is uniek vanwege zijn specialisatie in herenaccessoires. Zo zijn in de Haagse vestiging onder meer shawls, riemen, tassen, sieraden, hoeden en handschoenen te koop.

Stemmen op de leukste winkel kan overigens nog tot 27 februari.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in