Crème de la crème?

Een parfumerieketen met de naam Crème de la Crème schept natuurlijk de nodige verwachtingen. Helemaal als je jezelf een ‘cult-keten’ noemt. Crème de la Crème probeert in thuisland Litouwen en Estland de verwachtingen te beantwoorden.

Crème de la Crème beschikt momenteel over zes parfumerieboetieks in de Estse hoofdstad Tallinn en de Litouwse steden Vilnius, Kaunas en Klaipéda. De winkels in Tallinn en Vilnius hebben onlangs hun deuren geopend, nadat ze door architectenbureau INBLUM onder handen waren genomen.

De vestiging in Vilnius, zijn derde in de hoofdstad van Litouwen, moet dienen als een meeslepende wereld van geuren in een winkelcentrum waarin routinematig consumeren de boventoon voert. Daarvoor zet de winkel in op veel open ruimte, ook om de consument een andere belevenis te bieden dan in de dominante commerciële omgeving.

Het interieur moet zowel rationeel als mysterieus overkomen. Voor het eerste aspect wordt teruggegrepen naar de jaren zestig door materialen als geschilderd aluminium en spiegels te combineren met de meubelvormen uit die tijd. De spiegels moeten tegelijkertijd ook voor het mysterieuze aspect zorgen.

In Estland heeft de winkel juist de uitstraling gekregen van een parfumlab. Door de combinatie van marmer en aluminium waant de klant zich tevens terug in de ijstijd.

Crème de la Crème stelt enkele zeldzame en verfijnde geuren in het assortiment te hebben, evenals bekende make-upmerken en de nieuwste namen op het gebied van gezicht-, lichaam- en haarverzorging. Deze producten moeten er met de ijzige achtergrond uitspringen, om de klant zo te verleiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in