​Zestien miljoen retailexperts

Door Peter Berg, directeur van JeansCentre en Ensign Blue
Bron: RetailTrends 3

Helaas stond ons één na oudste vaderlandse warenhuis de afgelopen maand weer heel vaak negatief in het nieuws. Dat er in dit bedrijf in de afgelopen tientallen jaren - dus ook ver voor de verkoop aan de private equity bedrijven voor 2004 - veel fout gegaan is, daar kunnen inmiddels geen twijfels meer over bestaan. De omzetten stagneren al jaren door de komst van nieuwe toetreders als H&M en Zara enerzijds en marktomstandigheden als bijvoorbeeld vergrijzing en de opkomst van pure players anderzijds.

Maar als er minder water door de rivier stroomt, zijn de wrakken nou eenmaal duidelijker zichtbaar. En bij V&D ligt er niet één, maar liggen er vele wrakken. De nieuwe topman John van de Ent is vorige maand begonnen en heeft een hele zware klus te klaren. Laten we hopen voor de ruim tienduizend medewerkers en de trouwe V&D-bezoeker dat ze het redden.

Maar laat de leiding van de warenhuisketen alsjeblieft zelf een plan trekken en luister vooral niet naar de adviezen van al die retailexperts, die dit land blijkbaar heeft. Als het over voetbal gaat dan hebben we het over zestien miljoen bondscoaches. Het aantal retailexperts lijkt er de afgelopen weken mee te kunnen wedijveren. Ze zijn overal. We horen ze op de radio, en dan maakt het niet uit of het nou Radio 538 of BNR is. We lezen hun citaten in de ochtendbladen, soms in vette chocoladeletters. En ze zitten op de bank bij Eva Jinek of aan tafel bij Omroep Max.

Wij hebben daar een mooi Hollands gezegde voor: de beste stuurlui staan al wal. Was het maar zo! Het gaat in ieder geval niet op voor alle goeroes die we zien, horen en lezen. Ik zou al deze experts willen vragen om het hoofdkantoor van V&D binnen te lopen en de directie gratis te voorzien van hun adviezen, inclusief concrete plannen met de bekende SMART doelstellingen. Als dit gedaan wordt, respectievelijk lukt, dan hebben we pas echte retailexperts in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in