​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Business of Fashion, Inc.com, Entrepreneur.com, Forbes en CNBC.

Allemaal de baas
Managers met apenrotsallures, daar houdt Amazon-dochter Zappos niet van. Bij Zappos wordt daarom holistisch gewerkt. Oftewel: er zijn geen teams, maar cirkels. En titels zijn uit den boze. De etailer denkt met deze organisatiestructuur sneller veranderingen te kunnen doorvoeren.

Bron: Business of Fashion http://bit.ly/1E5By7f

Meevaller
Toen Warby Parker vijf jaar geleden zijn webwinkel opende, had de etailer in drie weken tijd zijn salestarget voor een heel jaar gehaald. Het slechte nieuws: op de wachtlijst voor een bril stonden twintigduizend consumenten. Hoe het allemaal toch nog goed kwam.

Bron: Inc.com http://bit.ly/1Hx6w7U

Zo moet dat
Hij is er al even niet meer, maar Steve Jobs' presentaties van nieuwe producten zijn nog altijd legendarisch. Met deze vijf keynotes breng je elk idee aan de man.

Bron: Entrepreneur.com http://entm.ag/1DLwiDB

Goede genen
Vader en zoon bedachten zomaar een idee om hackers buiten de online poort te houden en hebben nu 160 miljoen dollar op de bank. Target, Visa en Amazon zijn dol op hun kindje dat Titanium heet. Waarom eigenlijk?

Bron: Forbes http://onforb.es/1PSdYxX

Kaartenhuis?
Online platform Etsy zit sinds donderdag op de beurs. Analisten breken hun hoofd over de vraag of de etailer z'n geld waard is. Is er bijvoorbeeld genoeg vraag op de markt naar de producten die Etsy verkoopt?

Bron: CNBC http://cnb.cx/1yvDHGV