​Drie retailapps: Sjoprz, Booodl en M&S

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Sjoprz, Booodl en Marks & Spencer.

Sjoprz
Boodschappenapps zijn er legio, ook in Nederland. Veelal initiatieven van ondernemers die kansen zien in de online markt die door de traditionele ketens nog niet volledig wordt benut. Sjoprz is een initiatief dat consumenten wil helpen bij het zoeken naar goedkope en gezonde boodschappen. De app laat gebruikers thuis of in de winkel een product scannen, waarna te zien is welke ingrediënten dat bevat en welke voedingswaarde het heeft. Daarnaast toont de app wat het product kost in diverse winkels.

De app is nog in de bètafase, wat betekent dat consumenten de app kunnen gebruiken om te ervaren of de app functioneert. Sjoprz maakt gebruik van een community power-model. "We hebben al meer dan zestigduizend artikelen en heel veel prijzen en voedingswaardes, maar het wordt nog completer en actueler naarmate meer consumenten de app gebruiken", aldus oprichter Gaspard Jaspars tegenover het Eindhovens Dagblad. Testers van de app worden dan ook actief gevraagd om ontbrekende informatie toe te voegen. Deze wordt door het team achter Sjoprz gevalideerd en aan de app toegevoegd.

Booodl
De online en offline retail aan elkaar koppelen, het blijft een nobel streven. De Australische start-up Booodl probeert het met een app die de gebruiker informeert wanneer een gewenst item in de nabije omgeving te koop is. Hij moet daarvoor online een wensenlijstje opstellen. Wanneer een van die producten van zijn lijstje in een winkel in de buurt te koop is, krijgt hij een melding. Hij kan vervolgens kiezen voor een routebeschrijving naar de winkel of zelfs een Uber-taxis bestellen om zich te laten brengen. 1400 winkels in Sydney doen inmiddels mee.

Marks & Spencer
Het overzicht van retailapps is niet compleet zonder een app voor de Apple Watch. Het slimme horloge is sinds vorige week eindelijk te verkrijgen en dat heeft de nodige retailers al geïnspireerd tot een eigen toepassing. Marks & Spencer kan nu aan dat rijtje worden toegevoegd. De Britse retailer laat zijn klanten nu ook koken met de Apple Watch.

Cook With M&S bestaat al langer als app, maar heeft nu de nodige uitbreidingen gekregen voor de smartwatch. Via het horloge kunnen dragers receptsuggesties zien, terwijl er ook een boodschappenlijstje voor is ontwikkeld die ze tijdens het shoppen kunnen 'wegstrepen'. Maar de app is bovenal uitgerust met een timer, zodat de Apple Watch het laat weten als de kip uit de oven of van het vuur moet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in