​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Mashable, Entrepreneur, Luxury Daily, Wired en Retail Gazette.

Uitgecheckt
Shoppers checken gretig in bij Foursquare, maar werknemers keren het online platform massaal de rug toe. En degenen die nog aan boord blijven, doen dat alleen omdat ze nog niets beters hebben gevonden. Wat is er aan de hand bij Foursquare?

Bron: Mashable http://on.mash.to/1dAlJJW

Zo moet dat
Hoe trek je klanten? En nog belangrijker: hoe blijven ze komen? Met deze vier stappen wordt dat een eitje, belooft de auteur.

Bron: Entrepreneur http://entm.ag/1Q6FC9m

Schoolvoorbeelden
De klant centraal stellen en zorgen dat een brand relevant blijft, ga er maar aan staan. Luxury Daily zet een aantal spelers op een rij die dat in de smiezen hebben. In het illustere overzicht prijken namen als Apple, Tesla en Burberry.

Bron: Luxury Daily http://bit.ly/1Q6Gaw7

Je verwacht het niet
Lidl verliest de strijd van discounters. Althans, dat zien marktkenners gebeuren in Groot-Brittannië. Onder meer Aldi zaagt aan de stoelpoten van de Duitse discountketen.

Bron: Retail Gazette http://bit.ly/1EVt2YV

Voor de snelle drinker
Starbucks heeft weer iets nieuws: koffie voor de supergehaaste klant die onderweg is naar zijn volgende afspraak. In New York opende de eerste Starbucks Express. Bekijk 'm hier.

Bron: Wired http://wrd.cm/1Iva5vH