​Wat deze week verder voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Fast Company, CNBC, TheStreet, Quartz en Internet Retailer.

Reviewmiljonairs
Retailers en YouTube, het is niet altijd een gelukkige combinatie. Laat staan dat er geld verdiend wordt met het videoplatform. Toch kan je wel degelijk rijk worden met YouTube, alleen al door speelgoed te recenseren.

Bron: Fast Company http://bit.ly/1IRvoaU

Nieuwe draaiboeken
Retailers maken consumenten al jarenlang lekker met de mooiste aanbiedingen. Van veertig procent korting tot het tweede product gratis: de korting bepaalt niet zelden bij welke retailer er wordt gekocht. Er zijn echter bedrijven die laten zien dat het ook heel anders kan.

Bron: CNBC http://cnb.cx/1QpVl3C

The next big thing
Amazon en Google zijn niet op hun achterhoofd gevallen, als we Nielsen moeten geloven. Met hun boodschappenservice kunnen ze volgens onderzoek zomaar de volgende groeimarkt hebben aangeboord.

Bron: TheStreet http://bit.ly/1EcPBm8

Pinterest 2.0
Net-a-Porter staat op het punt om te fuseren met branchegenoot Yoox, maar niet voordat zijn eigen sociale netwerk is gelanceerd. Gebruikers kunnen 'The Net Set' gebruiken als een soort Pinterest, waarna de beeldherkenner van Net-a-Porter in actie komt. Producten die in de afbeeldingen worden herkend kunnen direct worden aangeschaft.

Bron: Quartz http://bit.ly/1cqz8US

De commercie der dingen
The internet of Things is al een aantal jaar een term om in de gaten te houden. Amazon speelde op die ontwikkeling in met zijn Dash Buttons, waarmee je met één druk op de knop wasmiddel kan bestellen. Moeten we dan ook niet over 'The Commerce of Things praten'?

Bron: Internet Retailer http://bit.ly/1cqyfLO

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in