Vijf van 's werelds mooiste drogisterijen

Een bezoek aan een drogisterij is voor klanten niet per se de meest prettige ervaring. Het winkelconcept lijkt zich niet echt te lenen voor de ontwikkeling van een inspirerende omgeving. Deze vijf retailers van over de hele wereld weten dat wel te doen. Ze laten zien dat zelfs de aanschaf van aspirine en crèmes leuk wordt in een aantrekkelijke winkelomgeving.

White Dispensary, Australië

De vormgeving van drogisterijen verandert nauwelijks en dat is jammer, vinden de architecten van Studio Equator. Voor de vestiging van White Dispensary in Melbourne werd het daarom over een andere boeg gegooid. Daarbij moest de focus op een persoonlijke service en het betrouwbare brand intact blijven.

De formulepijlers gezondheid, welzijn en beauty zijn herkenbaar in de winkelinrichting doordat ze elk een eigen kleur hebben. Met beroemde uitspraken van grote namen als Yves Saint Laurent wil White Dispensary zijn klanten inspireren.


Botanica, Spanje

Botanica is een drogisterijformule die inmiddels een jaar aan de weg timmert. Klanten moeten zich in de vestiging thuis voelen en daarom is de winkel ook ingericht als een huis. In de badkamer staan lichaamsverzorgingsproducten, terwijl de eetkamer voedingssupplementen huisvest. Klanten kunnen de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid lezen in de instore bibliotheek.Tomaras, Griekenland

In Griekenland schieten drogisterijen en apotheken als paddenstoelen uit de grond nu het beroep van apotheker is geliberaliseerd. De concurrentie is daardoor flink toegenomen. De vestiging van Tomaras in Griekenland steekt qua storedesign in elk geval boven het maaiveld uit.

In het midden van de winkel staat een enorme, verlichte sculptuur die tot aan het plafond reikt. Om op de eerste etage te komen gaan klanten een glazen trap op die speciaal voor Tomaras is ontworpen. De lift gaat sneller: die legt per seconde een afstand van één meter twintig af.


Delbove, België

De flagshipstore van Delbove in Brussel combineert luxe producten met een shopping experience waarbij klanten in de watten worden gelegd. De witte wanden en gouden accenten in het decor moeten die instelling benadrukken.In de winkel worden weinig producten gepresenteerd. Delbove wil er namelijk zijn merkverhaal neerzetten. Vandaar ook de loungeruimte waar klanten rustig de sfeer van het merk kunnen ervaren.

Rosenwind, Oostenrijk
Een winkelruimte moet zowel prettig als innovatief zijn, vindt drogisterijformule Rosenwind. De vestiging in het Oostenrijkse Seewalchen vormt daar geen uitzondering op. Klanten een eenvoudige en fijne buying experience bieden stond centraal bij het storedesign.De winkel is verdeeld in verschillende zones, gebaseerd op de producten die er liggen, de gewenste aankoopervaring en de merkpositionering. Klanten kunnen hiermee gemakkelijk een kunnen maken. En de vrolijke, gele kleur? Die is bedoeld om een glimlach op het gezicht van klanten te brengen, aldus Rosenwind.