​Drie retailapps: The Net Set, Tango Shop en Toys'R'Us

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Net-a-Porter, Tango en Toys'R'Us.

The Net Set
Waar sommige retailers via allerlei omwegen hun posts op Instagram shoppable proberen te maken, heeft fashionretailer Net-a-Porter gewoon zijn eigen social network opgezet. Net als Instagram en Tumblr richt The Net Set zich op het delen van foto's met vrienden. Belangrijke feature: de afbeeldingherkenningsoftware.

Zodra een gebruiker een foto uploaden of delen, scant die software de afbeelding en worden de meest lijkende artikelen uit de voorraad van Net-a-Porter geserveerd. Daarnaast doet The Net Set productsuggesties. Wordt er bijvoorbeeld een foto van een strand geupload, dan toont Net-a-Porter zijn badkledingcollectie. The Net Set bevindt zich nog in de beginfase, dus gebruikers krijgen alleen toegang tot de app als vrienden hen uitnodigen.

Tango Shop
Mobiele messagingapp Tango schaalt zijn activiteiten op door een in-app commerce service toe te voegen. Onder de noemer Tango Shop kunnen gebruikers producten gelijk aanschaffen tijdens het chatten. Uiteindelijk moet de app uitgroeien tot een peer-to-peer verkoopplatform.

Tango Shop is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt welke grootmachten achter het platform zitten. Inderdaad, Walmart en Alibaba. Hier is hoe het werkt:

Toys'R'Us
Speelgoedgigant Toys'R'Us heeft zijn app uitgebreid met 3D-beeldherkenningstechnologie. Klanten kunnen een foto uploaden van een gewenst product waarna de app een vergelijkbaar artikel toont dat bij Toys'R'Us in de schappen ligt. Hiermee hoopt de speelgoedretailer beter inzicht te krijgen in de wensen van zijn klanten.

Toys'R'Us werkt hiervoor samen met ontwikkelaar Slyce, die een goede bekende is van Neiman Marcus, Target en Best Buy. Slyce leverde in het verleden namelijk vergelijkbare systemen voor deze spelers.