​Een kleurrijke chocoladekast

De eerste buitenlandse vestiging van chocolatier BbB opende onlangs zijn deuren in Tokio. De kleurrijke productverpakkingen inspireerden de designers van Nendo tot een winkel waarin de artikelen worden gepresenteerd als kleurstalen. Deze opzet sluit bovendien perfect aan bij het winkelpand, dat lang en smal is.Omdat de artikelen allemaal dezelfde vorm en grootte hebben, passen de dozen perfect in de lades van plexiglas. Klanten trekken aan de lades om hun gewenste exemplaar te pakken.

'We wilden de winkel transformeren tot een driedimensionale versie van de productverpakking'', aldus Nendo. 'De chocolade lijkt nu te drijven in een transparante ladekast, in het midden van de winkel.' Het design van de productverpakkingen komt terug in de witte tegels die zijn aangebracht op de wanden achter de displays.

Achterin de winkelruimte is een horecadeel ingericht dat door zijn zwarte kleuren contrasteert met de rest van de winkel. Klanten kunnen hier terecht voor een kop koffie. Het totaalplaatje van de winkel zorgt voor een soepel samenspel tussen de winkelruimte, de verpakkingen en het eten van chocolade, aldus Nendo.