Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Marketing Magazine, The Wall Street Journal, BrandRepublic, TheStreet en Forbes.

Vergeet het maar
Supermarktketen Whole Foods gaat een winkelketen in de markt zetten die de mysterieuze millennials moet bedienen. Experts vallen over elkaar heen in het neersabelen van dat plan. Mede-oprichter van de start-up Cintell – en millennial – Katie Martell doet er nog een schepje bovenop. 'Whole Foods is een soort buzzwoord-soep aan het koken en we mogen allemaal een hapje nemen. Ondanks dat de soep een beetje begint te schiften."

Bron: Marketing Magazine http://bit.ly/1HyTgks

Dan maar online
Failliete retailmerken wagen steeds vaker een tweede poging op het wereldwijde web. Daarin worden ze gestimuleerd door investeringsmaatschappijen. Het ook is nogal lucratief: je koopt van een failliet merk en bouwt het online weer op. Een stuk goedkoper dan al die stenen winkels met hun hoge huren en energiekosten. Toch?

Bron: The Wall Street Journal http://on.wsj.com/1K8faIU

Samenspel
Marks & Spencer ziet onder leiding van de Hollander Marc Bolland voor het eerst in vier tijd zijn winst weer groeien. De manier waarop de keten communiceert speelt een rol, zegt Bolland. Het wordt allemaal 'meer connected'.

Bron: BrandRepublic http://bit.ly/1SmwmA1

Kassa!
Wat gebeurt er allemaal bij Best Buy, Home Depot en Lowes? Hoewel Amerikaanse consumenten nog de hand op de knip houden, rollen de dollars binnen één assortimentsgroep: de dure huishoudelijke producten.

Bron: TheStreet http://bit.ly/1PArl8k

Achter de schermen
EBay stopt interessante start-ups voor zes maanden in een kantoor en laat hen hun gang gaan. Deze 'friends of eBay' hebben geen verplichtingen jegens het concern, want eBay doet dit niet om potentiële goudmijnen binnen te halen. Het is gewoon goed voor de start-up community in New York, zegt de online marktplaats. Een inkijkje in de kraamkamer.

Bron: Forbes http://onforb.es/1Q0SrQH