​Het luxe serviesgoed van Zens

Het Aziatische designmerk Zens zal niet veel bellen doen rinkelen, ondanks dat het Europese hoofdkantoor in ons land is gevestigd. Ook de eerste winkel in Europa werd aan Nederland toebedeeld. Sinds eind vorig jaar beschikt Zens over een futuristische showroom in hartje Amsterdam.


Het oriëntaalse lifestylemerk werd volgens Zens zelf opgericht door een groepje creatievelingen en ondernemers die goed design erg belangrijk vinden. Handgemaakte keramiek en porselein moeten consumenten de perfecte beleving geven bij het drinken van koffie en thee.


Zens probeert deze belofte met zijn eerste winkel in Europa te bekrachtigen. In de winkel van 32 vierkante meter aan de Oudeszijds Voorburgwal zijn onder meer schalen, karaffen, mokken en koffie- en theeserviezen te koop. Waar het design minimalistisch is, oogt het interieur vooral futuristisch.

Het ontwerp is afkomstig van het Rotterdamse architectenbureau SchilderScholte, dat honderden zachtblauwe, houten balkjes langs de wanden en het plafond plaatste. De gedachte hierachter is volgens woonmagazine Residence dat het effect bijdraagt aan een huiselijke sfeer, iets wat in het verre Oosten synoniem staat voor de ceremonie rondom het nuttigen van thee.

In de winkel staan drie ovalen displays, geflankeerd door twee showcases aan de muur van gelijke grootte. Samen moeten zij voor harmonie in de winkel zorgen. De een met thee geschilderd muurkunstwerk van kunstenaar Roger Cremers is volgens de architecten één van de eyecathers.

Beeld: Ronald Tilleman

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in