​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op de blog GetElastic, Harvard Business Review, Fortune, Quartz en Business Insider.

Brrr
In Den Haag opende eerder deze week de Store of the Future, een retailproeftuin vol technische snufjes. Maar wat vinden consumenten eigenlijk van een dergelijke winkel met technolologische mogelijkheden als virtual reality en hyperpersoonlijke aanbiedingen? Is dat niet eng? Rich Relevance peilde duizend meningen in het Creepy of Cool-onderzoek.

Bron: GetElastic http://bit.ly/1Cyc7W7

Schaamteloze showroomers
Wat doe je als een echtpaar in je winkel zonder schaamte productprijzen vergelijkt op hun smartphone? En hoe zorg je dat ze het artikel bij jou aanschaffen in plaats van bij een goedkopere etailer? Een interessante casestudy.

Bron: Harvard Business Review http://bit.ly/1dkpwdB

Game on
Walmart zet de achtervolging op Amazon in. ’s Werelds grootste retailer test onder meer gratis bezorging en afhaalpunten op de stoep met maar één doel: online net zo groot worden als Walmart offline al is.

Bron: Fortune http://for.tn/1fIVwtV

Tegenvaller
Een jaar na de lancering van 11 Main doet Alibaba het Amerikaanse online warenhuis alweer van de hand. Misschien maar goed ook. De etailer kreeg namelijk niet echt voet aan de grond.

Bron: Quartz http://bit.ly/1Lz8aZp

Van de kaart
Google lanceert prepaid vouchers in India, omdat het land niet bepaald bekendstaat om het grote gebruik van betaalkaarten. Lastig voor retailers, zo’n cash-only economie. Smartphones worden echter populairder, dus duiken steeds meer mobiele betaalstart-ups op. De nieuwelingen krijgen een mooie spaarpot mee van Westere e-commercespelers.

Bron: Business Insider http://bit.ly/1HkqLpu

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in