Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Bloomberg, The Daily Good, Brand Republic, Jing Daily en RetailWire.

Lang weekend
Uniqlo laat zijn Japanse winkelpersoneel vanaf oktober bij wijze van proef vier dagen per week werken in plaats van vijf. Dat zijn dan wel vier dagen van tien uur, en de zaterdag en zondag horen daar ook bij. De fashionretailer hoopt door de lange weekenden zijn personeel binnenboord te houden.

Bron: Bloomberg http://bloom.bg/1KzmL22

Slopen maar
Het effect van betaald parkeren op de detailhandel vormt ook in Groot-Brittannië onderwerp voor verhitte discussies. Sinds dronken jongeren vier parkeermeters in Cardigan sloopten en de middenstand vervolgens opleefde, is het debat weer volledig opgelaaid. En niet alleen in Cardigan.

Bron: The Daily Good http://bit.ly/1Jmk4jc

USP van American Apparel
American Apparel kan door een nieuwe kapitaalinjectie weer even ademhalen, maar de kledingketen is nog lang niet uit de problemen, stelt Nick Gray van marketingbureau Live & Breathe. De – letterlijke – USP van de retailer is altijd het maken van controversiële advertenties. En dat was eigenlijk ook het enige waar American Apparel in uitblonk.

Bron: Brand Republic http://bit.ly/1NzuS3Q

Klik en gas
Alibaba heeft onlangs een virtueel dealerschap gesloten met een luxe autoretailer. De online verkoop van auto’s raakt mede hierdoor in een stroomversnelling in China. De opkomende middenklasse jaagt die ontwikkeling nog verder aan.

Bron: Jing Daily http://bit.ly/1JnUsHc

Klant(h)erkenning
Uit recent onderzoek zou driekwart van de consumenten een retailer vermijden die gezichtsherkenningstechnologie inzet voor zijn marketing. De ontwikkelingen die dit faciliteren, gaan echter maar door. Wat is wijsheid voor retailers? En zitten klanten er wel op te wachten? Een interessante discussie met experts uit verschillende vakgebieden.

Bron: RetailWire http://bit.ly/1fuyDcV