Nike gaat voor goud

Nike zou Nike niet zijn als het sportmerk de kans liet lopen om zich tijdens het WK atletiek op de kaart te zetten. Om zijn wintercollectie onder de aandacht te brengen heeft de retailer daarom een kunstgalerie in Beijing omgetoverd tot tijdelijk sportwalhalla.

De ruimte van twaalfhonderd vierkante meter is ingedeeld in verschillende ruimten die bezoekers een bijzondere ervaring moeten geven. Zo zijn er zones om work-outs te doen en loungeruimtes om bij te komen van het trainen.

De zogenoemde Nike Studio is ingericht door designers van Coordination Asia. Bij het ontwerp heeft het bureau zich laten inspireren door kernwoorden als oneindigheid en kracht. Dat moet terugkomen in het contrast tussen de heldere productdisplays en donkere work-outstudio's. De ruimte biedt bezoekers meer dan een sportsessie of een kans om de nieuwe producten van Nike te zien, vindt ceo Tilman Thürmer. “Bezoekers krijgen een meeslepende ervaring en voelen zich na afloop fitter, sneller en meer gemotiveerd tot sporten.”





Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in