​Appdate: eBay, Mothercare en Vidal Sassoon

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van eBay, Mothercare en Vidal Sassoon.

EBay
Verkopers vinden eBay nogal eens ingewikkeld en overweldigend vanwege de grote hoeveelheid content, merkt de handelssite. Met zijn vernieuwde app moet het allemaal wat gemakkelijker worden. Handelaren krijgen voortaan verkoopadviezen en de navigatie in de app is meer gestroomlijnd.

Het zoeken naar producten, aanbiedingen en events is bijvoorbeeld vereenvoudigd. Verder beschikt de app voortaan over een dashboard waar verkopers relevante meldingen in een oogopslag kunnen bekijken. De app toont daarnaast meer gepersonaliseerde content. Daarvoor put eBay uit de aankoop- en zoekgeschiedenis van zijn gebruikers.

Voor de handelssite is de vernieuwing een middel om weer wat aantrekkelijker te worden voor consumenten en investeerders. Het platform noemt het zelf ‘het begin van een nieuw hoofdstuk voor eBay Mobile’. “De nieuwe app onderstreept onze toewijding een mobile commerce”, aldus chief product officer R.J. Pittman. Laat het creëren van hooggespannen verwachtingen maar aan eBay over.

Mothercare
Nog meer gemak: de Britse retailer Mothercare heeft een aantal nieuwe opties aan zijn applicatie toegevoegd. Kersverse ouders die hun handen vol hebben aan hun kroost moeten zo sneller die kinderwagen of babykleding kunnen vinden. Bijkomend voordeel: uit data-analyses blijkt dat klanten die de Mothercare-app gebruiken loyaler zijn, meer geld per transactie uitgeven en sneller converteren.



Mothercare heeft het checkout-proces vereenvoudigd en de tijd tussen verschillende transacties verkort. Klanten die een fysieke vestiging van de retailer bezoeken kunnen daarnaast hun bon voortaan per mail ontvangen. Daarvoor laten ze een winkelmedewerker hun e-mailadres scannen dat op een scannable pagina van de app staat. De bon wordt zo ook toegevoegd aan het klantaccount.

Vidal Sassoon
Consumenten met haarverfplannen kunnen met een app van Vidal Sassoon eerst kijken hoe een verfkleur bij hen staat. De VS Shades-app maakt gebruik van
augmented reality en laat hen 24 haarkleuren uitproberen.

Switchen tussen kleuren gebeurt door een andere kleur aan te tikken. Wie nog twijfelt kan advies van vrienden inroepen door een foto te delen via de share-knop.

Komt deze technologie bekend voor? Dat kan kloppen. De VS Shades-app gebruikt namelijk dezelfde techniek als de populaire ModiFace-app, waarmee consumenten gezichtsproducten digitaal kunnen aanbrengen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in