Thema Logistiek: Zeven vragen aan Bubble Post

Door Suzanne Geurts
Bron: EtailTrends 5


Sinds begin deze maand sjezen ze door Amsterdam en Utrecht, de ‘Bubble Heroes’ van de Belgische ecobezorger Bubble Post. En vanaf november zien we ze ook in Rotterdam, Breda en Eindhoven. Vooral op het fietspad, want zeventig procent van de bestellingen wordt met ‘de stalen ros’ naar de klant getrapt. Elke dag bedwingt een Bubble-koerier zo’n zeventig kilometer stadsasfalt. Marketing- en communicatiemanager Yan Ketelers vertelt over Bubble Post.

Wat bracht jullie in 2012 op het idee voor Bubble Post?
“Als Gentaren zijn we gek op onze stad, maar we ergerden ons aan het groeiende aantal wagens. Daarom startten de oprichters – Benjamin Rieder, Michel de Waele en Anthony Viaene – aanvankelijk met het personenvervoer per fiets. Maar al snel kregen we vragen van lokale ondernemers. Of we bijvoorbeeld ook taarten en bloemen konden meenemen? Ja, hoor. Dit was het kantelpunt van Bubble Taxi naar Bubble Post.”

Jullie hebben de wind mee. Hoe hard gaat het?
“In november zitten we in zeventien Belgische en Nederlandse steden en hebben we zo’n zeventig mensen in dienst, drie keer zoveel als een jaar geleden.”

In een notendorp: hoe werkt jullie concept voor the last mile?
“Aan de rand van de stad hebben we een eigen magazijn van zo’n duizend vierkante meter, waar retailers hun producten afleveren. Via ons eigen ontwikkelde IT-planningssysteem bepalen we bijvoorbeeld de ideale route, het beste transportmiddel – e-bike of elektrisch bestelbusje – en het meest efficiënte gewicht. Je ziet weleens busjes die voor een kwart gevuld zijn. Dat komt bij ons niet voor; we puzzelen tot we de optimale belading hebben.”

Waarom rijden jullie op verschillende fietsen?
“In Brussel zijn de straten vrij smal en druk. Daarom fietsen we hier met Bullitts: wendbare, elektrische tweewielers, met een laadbak voorop. Maar bijvoorbeeld in Gent, Amsterdam en Utrecht zijn de paden ruim genoeg voor een Trike, een elektrische driewieler met een grotere laadruimte achterop. Ondertussen werken we met een Spaanse partner ‘aan de beste Bubble-bike’, waarop we nog dit jaar willen rijden.”

Geef eens een sneak-preview van deze nieuwe Bubble-bike.
“Lichtgewicht, maar met meer laadvolume: zo’n 2,5 kubieke meter, dat een gewicht tot vierhonderd kilogram kan torsen. Deze fiets is helemaal voor en door onze eigen ‘Bubble Heroes’ ontworpen en kan straks ook gekoelde containers vervoeren. ”

Waarom zou een retailer voor jullie kiezen, en niet voor een lokaal fietskoeriersbedrijf of ‘gewoon’ PostNL?
“Omdat wij op dit moment als enige in Nederland in meerdere steden tegelijk rijden – ook met avondlevering en sameday-delivery. Bovendien, door onze efficiëntie, snelheid en eigen depots bieden we een brede service én een oplossing voor het mobiliteitsprobleem in de stad.”

En waar doen jullie dit allemaal voor?
“Dat we over vijf jaar in alle grote Europese steden fietsen. Want overal zien we hetzelfde beeld: te veel auto’s, te veel vervuiling. We willen de stad weer aan de inwoners teruggeven.”

In EtailTrends 5 wordt in het thema Logistiek ingezoomd op de uitdagingen rond de ‘last mile’. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de wirwar aan regels bij pakketverzenders? Een aantal overwegingen op een rij. Verder een mondiaal rondje drones, voorraadbeheer bij New Cakes en het luchtje aan die laatste kilometers: kunnen we straks nog wel in de grote steden bezorgen? Klik hier voor informatie over een abonnement.