Primarks poort naar de VS

Primark geldt als één van de grootste kledingmerken in Europa, maar in de Verenigde Staten doet zijn naam nog weinig bellen rinkelen. Dat bleek ook wel uit de toestroom naar de officiële opening afgelopen donderdag. Waar in ons land dranghekken absoluut noodzakelijk zijn om de enthousiaste meute in toom te houden, bleken ze in Boston overbodige luxe. Anderhalf uur voor de opening stonden er volgens The Guardian welgeteld elf mensen in de rij. ‘Primania’ bleef uit, maar daar komt volgens de Ieren nog wel verandering in.

Boston geldt als de thuisbasis voor Primark voor de noordoostelijke Amerikaanse regio, waar op korte termijn nog eens zeven winkels verrijzen. De modeketen opende begin deze maand al een distributiecentrum in Bethlehem, Pennsylvania.

De eerste flagshipstore van Primark is gevestigd in het historische Burnham Building, dat voorheen onderdak bood aan modeketen Filene’s Basement. “We vinden het geweldig om de mensen kennis te laten maken met Primark en een bijdrage te kunnen leveren aan de dynamiek van het bruisende Downtown Crossing, waar we naast de winkel ook een kantoor hebben”, aldus topman Paul Marchant.

De winkel, gevestigd op de hoek van Summer Street en Washington Street, beschikt over vier verdiepingen met in totaal ruim zevenduizend vierkante verkoopoppervlak. Het pand is volgens Primark zelf ‘modern gestyled, met behoud van de historische elementen van het gebouw, zoals het fraaie opengewerkte metselwerk en de terracotta plafonds’.

De winkel beschikt over 73 kassa’s, 84 paskamers en 530 paspoppen en bustes met mix- en matchsuggesties. Verder is er een trendroom van negentig vierkante meter waarin de nieuwste ontwerpen direct na binnenkomst worden geshowd.

“We zijn al geruime tijd bezig met onze Amerikaanse plannen, en we vinden het fantastisch om de Primark-beleving ook in Boston te introduceren,” aldus president Jose Luis Martinez de Larramendi van Primark U.S. bij de opening “Naast ‘Amazing fashion, Amazing prices’, leggen we ons erop toe om onze klanten hoogwaardige service te verlenen door een verzorgde en leuke winkelbeleving te bieden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 27,25 per maand.

Word member Of log in