De digitale boetiek van Guess

Guess wil de barrières tussen de fysieke en digitale wereld doorbreken met zijn conceptstore in Antwerpen. Daar opende vorige week een nieuwe ‘digital boutique’, zoals het Amerikaanse kledingmerk het zelf noemt.

Guess wil zijn Belgische klanten een ‘opwindende en vlekkeloze winkelervaring’ bieden. Daarvoor doet de keten een beroep op digitale video’s die eerdere collecties van Guess in de kijker zetten.

Daarnaast introduceert Guess een nieuwe interactieve gepersonaliseerde service. Bij elk artikel hoort een RFID-chip, met daarop alle informatie over de kleding en accessoires. Via touchscreens in de winkel kunnen klanten browsen door de collecties, plaatsnemen in een digitale paskamer en de details van de artikelen bekijken. Dat er ook gratis wifi is, is haast een vanzelfsprekendheid.

De technologie wordt aangevuld door de luxueuze uitstraling van de winkel, met een strak wit interieur en heldere doorschijnende lampen. Glanzend witte vaste elementen contrasteren daarnaast fel met het onbewerkte hout en ijzer van de tafels en de grijze cementen vloer. Details in het meubilair, zoals patchwork van koeienhuiden en poefen, moeten voor een hedendaagse look and feel zorgen.

Deze digitale boetiek in de Antwerpse Leysstraat is volgens Guess de eerste stap naar een nieuwe digitale retailstrategie, waarbij de voordelen en de snelheid van online winkelen gecombineerd worden met de zintuiglijke en ‘menselijke’ dimensie van een fysieke winkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in