​Parkeerpenarie

Door Peter Berg
Algemeen directeur van Jeans Centre en Ensign Blue

Als echte retailers waren we allemaal verguld met het bericht dat ons bereikte vanuit Wales. In de plaats Cardigan zijn de parkeermeters al weken stuk. Een geluk bij een ongeluk; het centrum ontvangt veel meer bezoekers en de winkeliers zetten vijftig procent meer om! Menig journalist sprong op dit nieuws, en vond dat we dit ook in Nederland moeten doen.

Vanzelfsprekend ben ik hier als retailer blij mee. Maar, voor jullie informatie, Cardigan telt welgeteld 4203 inwoners! En dus zijn er maar een paar winkeltjes. Dus waar hebben we het over? Even ter vergelijking: wie kent niet het dorp Peize in Drenthe? Peize telt ook 4200 inwoners. Peize heeft zes winkels, waaronder een supermarkt. Wat zal er met de omzet gebeuren van ‘Passarelle Mode’ op de Hoofdstraat te Peize als ook hier, net als in Cardigan, de parkeerautomaten door vandalen vernield worden?

Echter als we vanuit dit kleine dorpje deze gedachtegang meenemen naar grotere gemeenten, ben ik ervan overtuigd dat het de traffic naar de binnensteden ten goede komt. Ook vanuit de lokale overheid zou ik dit toejuichen, omdat zij hiermee aantonen dat ze het dalende bezoekersaantal als probleem erkennen. Want dit is in vele gemeente raden nog niet het geval.

Het grootste effect wordt echter bereikt als wij, als retailers , zorgen voor een inspirerende winkel, verassende collecties , maar bovenal plezier op de winkelvloer garanderen. Want als je de consument vraagt of zij meer waarde hechten aan leuk, servicegericht en gemotiveerd personeel of aan een paar uur gratis parkeren, zullen ze allemaal het eerste kiezen.

Te veel retailers snappen het nog steeds niet. Helaas had ik vorige week weer zo’n ervaring. Ik bracht een artikel retour, keurig met origineel prijskaartje eraan, niet gedragen en binnen de aangegeven retourtermijn teruggebracht. Wachtende op mijn geld, krijg ik een waardebon van de verkoopster in mijn handen geduwd. “Een waardebon? Hoezo?”, vraag ik. ‘Orders van de baas’ gaf ze een beetje beschamend toe. Ik ben met de bon naar buiten gelopen in de wetenschap dat ik nog eenmaal bij deze winkel naar binnen loop, maar daarna ook nooit weer.

Bron: RetailTrends 9

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in