​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Cool Hunting, Fortune, SocialMediaToday, The New York Times en Business Insider.

Mooi materialisme
De nieuwe conceptstore Material Goods is een plaatje. Dat moet ook, vindt mede-oprichter Rob Ronen. In te veel winkels is een kille sfeer, die niet past bij het assortiment. Met de locatie in New York wil hij het in elk geval helemaal anders doen en dat ziet er zo uit.

Bron: Cool Hunting http://hntd.ch/1lyg0s3

Waarom? Daarom!
De beurskoers daalde drastisch toen bleek dat Urban Outfitters een pizzaketen had gekocht. De financiële resultaten laten al te wensen over en dat ook nog zo’n vreemde overname? Niemand begrijpt wat de fashionretailer hiermee wil bereiken. Fortune gelukkig wel.

Bron: Fortune http://for.tn/1T3ib1T

Een handvol inspiratie
Hoe kunnen marketeers Facebooks carrouseladvertenties succesvol inzetten? Deze vijf praktijkvoorbeelden bieden inspiratie om alles uit de nog vrij nieuwe functionaliteit te halen.

Bron: SocialMediaToday http://bit.ly/1jaQtDq

Communities
Schoenenretailer Toms wil vooral geen winkels openen. Dat voegt allemaal niets meer toe, vindt oprichter Blake Mycoskie. Ontmoetingsplekken waar shoppers het merk ervaren hebben daarentegen de toekomst. Dat vinden meer schoenenretailers, blijkt uit deze analyse.

Bron: The New York Times http://nyti.ms/1X2huvL

Over buzz gesproken
Niet veel mensen moeten nog worden overtuigd van de kracht van social media. Bij Walmart geldt dat sinds deze week helemaal niet meer. De winkelketen heeft al enkele maanden een taart in het assortiment die niet bijzonder gretig aftrek vond. Dankzij een YouTube-video waarin een klant zijn taart uit de doos haalt, opeet en intussen een serenade brengt, zijn ze echter niet meer aan te slepen. Toch een lekkere exposure.

Bron: Business Insider http://bit.ly/1lyhjYd

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in