IKEA's proeverij

De tijdelijke winkel MUMS zou eigenlijk twee weken geleden al openen in Parijs. Uit respect voor de slachtoffers van de tragedie die toen plaatsvond, schoof IKEA de opening echter door. Afgelopen weekend opende MUMS alsnog zijn deuren in het midden van Franse hoofdstad. Locatie was l’Imprimerie, een conceptstore die merken, kunstenaars en fotografen een tijdelijk thuis biedt.


De Zweedse retailer staat natuurlijk vooral bekend om zijn vriendelijk geprijsde meubels en gehaktballetjes. In deze pop-up store lag de nadruk volledig op food. Klanten vonden er IKEA-diepvriesproducten, IKEA-sappen, IKEA-koekjes en IKEA-sauzen. De tijdelijke vestiging was verder als IKEA-winkel te herkennen doordat bepaalde elementen terugkwamen in het storedesign, zoals de bekende blauwe tassen.

Behalve boodschappen doen konden klanten workshops volgen die in de kelder plaatsvonden. Zo was er een stoomcursus Zweeds, zodat consumenten de productnamen beter kunnen begrijpen. Andere workshops draaiden om food. Zo konden bezoekers een bord versieren met verse producten en verf of een fotografiecursus volgen over het vereeuwigen van voedsel. Na twee dagen viel het doek voor MUMS, maar wie weet heeft IKEA de smaak te pakken gekregen om dit foodwalhalla een vervolg te geven.