​Appdate: Yellowbag, Get en ING

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Yellowbag, Get en ING.

Yellowbag
Ruim zeven maanden na zijn livegang is de app Yellowbag in een nieuw jasje gestoken. De shoppingtool laat online shoppers producten bewaren en geeft een seintje wanneer die goedkoper worden. De price alert-functie werkt op basis van een zelflerende techniek en indexeert meer dan 93 procent van de webwinkels wereldwijd.

In de nieuwe versie beschikt de app over een shoppingbrowser, een soort favorietenbalk waarin consumenten bepaalde webwinkels kunnen opslaan. Zo zijn bol.com, Douglas en Flinders standaard in de browser te vinden, terwijl gebruikers er zelf winkels aan kunnen toevoegen voor een gepersonaliseerd tintje.

Yellowbag komt uit de koker van de Nederlanders Paul Aelen en Jasper van Elferenk. “We zien mensen worstelen om al hun online producten en shops te bewaren. Met Yellowbag is dit probleem voorbij", verklaarde Aelen eerder over hun app.


Get
Een Franse versie van Voriadius, zo laat de app van de startup Get zich wel zo ongeveer omschrijven. Lokale winkeliers kunnen met Get een whitelabel app creëren, hun assortiment vervolgens ontsluiten in de applicatie, waarna Get de betalingen en de bezorging afhandelt. Dat alles uiteraard in ruil voor een fee.

Consumenten kunnen hun bestellingen binnen uur thuis verwachten, beloven de ontwikkelaars. De koeriers voor die supersnelle bezorging moeten overigens nog wel gevonden worden. De startup bouwt intussen aan een eigen app om versproducten thuis te bezorgen via dat nog op te zetten koeriersnetwerk. Dan slaat Get twee vliegen in één klap, toch?

ING
Na een testperiode heeft ING zijn app voor contactloos betalen officieel gelanceerd. De Mobiel Betalen App is geschikt voor smartphones met een Android-versie 4.4 KitKat of nieuwer en die – uiteraard – voorzien zijn van een nfc-chip. Het eerste halfjaar is de app gratis te gebruiken. Daarna kost hij vijftig cent per maand.

Consumenten kunnen voortaan snel betalen door hun telefoon even bij een betaalterminal te houden. Net als bij afrekenen met een betaalpas dus. “Alleen hoef je geen betaalpas uit je portemonnee te halen”, aldus manager cards & mobile payments Laurens Schretlen van ING over het grote voordeel ten opzichte van de pinpas. Overigens kunnen ING-klanten nog steeds contactloos betalen met die pinpas.