Dit zijn de gadgets van straks

Menig bekend en onbekend techbedrijf showt zijn nieuwe consumentengadgets op de CES-beurs in Las Vegas. Van grote apparaten, auto’s en elektronica tot verbazingwekkende snufjes. Dit komt zoal voorbij.

De slimme fietshelm van Babaali
Uitgerust met richtingaanwijzers, ingebouwde speakers om veilig op de fiets te bellen of muziek te luisteren, een hartslagmeter en een virtual reality-bril om kaart te kijken. Eh, waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

Kodak Super 8 Film camera
De 8-millimeter film is terug! Kodak stopte met de productie in 1982, maar start nu de banden weer. Aangepast op de eisen van nu: de mogelijkheid om digitale bestanden of audio op te nemen en met USB-aansluiting.

WonderWoof
Zelfs je hond is connected met deze halsband, die zijn bewegingen, slaap en activiteiten monitort.

The Landroid
Ook zo moe van altijd maar weer die was opvouwen? Hoeft niet meer. Meet The Landroid, een robot die je was opvouwt. Bedacht door de Japanse bedrijven Daiwa House, Panasonic, and Seven Dreamers.

Speaker van glas
‘Deze stijlvolle oplichtende speaker gebruikt de trillingen van kunstglas om elke hoek van de kamer met kristalhelder geluid te vullen’, aldus Sony.

Slim shirt
Een bijzonder shirt van Hexoskin: dat onder andere je stappen, afstand, verbrande calorieën, hartslag, ademritme en slaap meet. Máár: het shirt heeft ook bluetooth waardoor het met verschillende apps als Strava, Runkeeper en Polar Beat kan connecten.

Adviseur in huis
De smart home-service van HomeAdvisor detecteert niet alleen problemen in huis, het belt ook direct de loodgieter –of andere expert – om het probleem te verhelpen.

Foto: CNET

Go, fly
De Onagofly-drone wordt bestuurd door iOs of Android en maakt selfies van de omgeving of HD-video. Hij is tevens uitgerust met GPS en P2P-verbinding.

Mother
Een beetje eng, deze ‘moeder’ die in de gaten houdt hoe je slaapt, hoe goed je je tanden poetst en of je genoeg water drinkt, of je je medicijnen neemt en wanneer er een ongewenste gast je huis binnenkomt.

Koelkast met ingebouwde boodschappen-app
De Family Hub-koelkast van Samsung heeft ingebouwde camera’s waarmee je op afstand je koelkastinventaris kunt bekijken. De boodschappen-app kan naast het nabestellen en betalen van producten suggesties doen op basis van eerdere bestellingen, biedt loyalty-programma's en coupons.

FirstResponse
Een zwangerschapstest met bluetooth, bedacht om de stress van de uitkomst te verminderen. De bijbehorende app vraagt je eerst of je wel zwanger wilt worden, en past haar antwoord daarop aan. Vervolgens geeft ze voorlichting of stelt je gerust en begeleidt je door de te nemen stappen.OMsignal
Tijdens de beurs is er veel aandacht voor ‘slimme’ health-producten. De sport-bh van OMsignal registreert onder andere je biometrische gegevens en stuurt deze direct naar je telefoon.