Beweging in de winkel, letterlijk

Stilzitten is levensgevaarlijk voor winkeliers, als we de meeste kenners moeten geloven. Descente Blanc en Oiselle hebben dat advies ter harte genomen in respectievelijk Osaka en Seattle. Zij zoeken de weg omhoog en nemen het interieur daarbij mee.

Descente Blanc is een Japanse modeketen met inmiddels drie vestigingen in zijn thuisland. Stuk voor stuk werden ze onder handen genomen door de architecten van Schemata.

Voor de winkel in Osaka is een systeem van draadhaken ontwikkeld, die afzonderlijk kunnen worden bediend. Niet alleen de draadhaken brengen de winkel in beweging, ook het meubilair kan snel verplaatst worden.

Ook in Seattle kan het winkeldisplay de lucht in, al is het daar vooral om praktische redenen. Oiselle wil namelijk ook events kunnen houden in een winkel van nog geen zestig vierkante meter. GoCstudio heeft daarom een systeem ontwikkeld, die met een handslinger bediend kan worden.

Net als in Osaka kan ook het meubilair eenvoudig worden verschoven, zodat er ruimte is voor het ‘clubhuis’ van Oiselle. De community heeft dan ruimte genoeg om samen te komen voor aanvang van een hardloopwedstrijd, een marathon te bekijken of een handtekening te scoren van een bekende atleet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in