Zo ziet Barneys' beaconstore eruit

Op een steenworp afstand van de plek in New York waar warenhuisketen Barneys in 1923 werd opgericht, opende recent een nieuwe flagshipstore. De winkel moet met technologische innovaties een boost geven aan het nieuwe shoppen. Zo is er onder meer een compleet beaconnetwerk, dat in verbinding staat met de app van de warenhuisketen.

De flagshipstore is zo'n 5100 vierkante meter groot en neemt vijf verdiepingen in beslag. Het interieur is ontworpen door het New Yorkse Steven Harris Architect. Er zijn verschillende gelijkenissen met Barneys’ flagshipstores in andere delen van de stad en in Beverly Hills. Zo komen de witte muren met abstract motief, gecombineerd met de witte terrazzo vloer, en de op maat ontworpen stoelen ook in deze nieuwe winkel terug.

Een absoluut hoogtepunt is de centrale ruimte met imposante, spiraalvormige trap van waaraf shoppers de andere verdiepingen kunnen zien. De trap verbindt de kelder met de derde verdieping. De centrale ruimte zelf is omgeven door glas met een abstract ontwerp van verticale, horizontale en diagonale lijnen.

Op de begane grond worden sieraden voor vrouwen tentoongesteld en zijn lederwaren en accessoires voor zowel mannen als vrouwen te vinden. Kleding en schoenen voor mannen zijn te vinden op de derde verdieping. De vierde verdieping is ingericht met suites voor personal shopping. Verder is er een restaurant in de winkel gevestigd.