​Dit is het epicentrum van Nederlands design

Zevenhonderd vierkante meter vol Nederlandse mode, kunst en design. X Bank biedt naar eigen zeggen de grootste Nederlandse collectie ter wereld aan. Een kijkje in het ‘epicentrum van voornamelijk Dutch Design’, dat eind vorige maand zijn deuren opende in de monumentale Kas Bank in de Amsterdamse Spuistraat.

X Bank is meer dan een winkel. Zo zal de begane grond van het gebouw hoofdzakelijk gebruikt worden als kunstruimte. Op de eerste verdieping wordt mode, kunst en design van veelbelovende en gevestigde Nederlandse designers verkocht.

X Bank voert in totaal 180 Nederlandse labels en biedt een brede mix aan producten en stijlen in verschillende prijsklassen. De winkel c.q. tentoonstellingsruimte c.q. galerie c.q ontmoetingsplaats is er voor zowel lokaal als internationaal publiek.

X Bank is een initiatief van Europe Hotels Private Collection (EHPC), dat eind vorig jaar de deuren van het hotel W Amsterdam opende in het voormalige PTT-gebouw. “De komst van X Bank zal de huidige hotel- en retailindustrie wakker schudden”, denkt eigenaar Liran Wizman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in