Appdate: Wehkamp, McDonald's en Klooker

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van McDonald’s, Wehkamp en Klooker

Wehkamp
Wehkamp heeft een vernieuwde versie van zijn shoppingapp gelanceerd. De etailer focust zich daarbij met name op verbeteringen op het gebied van de klantenservice. De belangrijkste vernieuwing is de introductie van de zogenaamde ‘w-app’. Daarmee kunnen klanten alle dagen van het jaar tussen acht uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds gratis contact opnemen met de klantenservice via app.

Naast w-app biedt de app onder meer de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen en te volgen, een retourzending door te geven, het bezorgmoment te veranderen en een review te schrijven. De klanten van Wehkamp komen naar eigen zeggen voor meer dan de helft via mobiele devices.

McDonald’s
Ook McDonald’s komt met een vernieuwing van zijn app. Daarmee gaat de fastfoodretailer voor niet minder dan ‘het beste loyaliteitsprogramma ooit.’ Met zijn vernieuwde app wil de keten klanten heel wat meer mogelijkheden bieden dan met de huidige. Die heeft alleen een locatiezoeker en ingrediëntenlijst.

Met de vernieuwingen wil McDonald's klanten verleiden om terug te komen. Dat gebeurt met op de persoon toegespitste aanbiedingen, op grond van het aankoopgedrag. Verder kunnen klanten sparen voor korting naarmate ze meer kopen. De vernieuwde app moet uiterlijk begin volgend jaar beschikbaar zijn.

Klooker
Het bundelen van verschillende webwinkels is voor consumenten vaak erg handig. Vooral als het gaat om herhaalaankopen van producten, waar klanten weinig binding mee hebben en weinig moeite voor willen doen. Producten van Topbloemen.nl, Vitaminstore en DierenwinkelXL bijvoorbeeld. Dat zijn dan ook de eerste retailers die zich hebben aangesloten bij de nieuwe dienst Klooker.

Klooker moet winkelen en betalen bij meerdere webwinkels tegelijk makkelijk maken. Klanten kunnen de app gebruiken via PayPal. De app biedt naar eigen zeggen toegang tot meer dan duizend merken uit allerlei webshops. Het programma slaat favoriete producten op, en weet via een algoritme wanneer het weer tijd is om een bepaald product te bestellen. Gebruikers krijgen daar dan een bericht over. Nu Klooker de eerste retailers aan zich heeft gebonden, moet de dienst in het tweede kwartaal van dit jaar worden gelanceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in