​Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Fortune, FastCompany, Tech.eu, Footwear News en China Daily.

Zwaargewicht
Als warenhuisketen moet je slim met je vastgoed omgaan, zo hebben we van V&D geleerd. Macy’s lijkt dat lesje in ieder geval geleerd te hebben, want de Amerikanen hebben een zwaargewicht op het gebied van vastgoed opgenomen in het bestuur. Nu de verdiensten in de winkels tegenvallen, moet het maar uit die panden zelf komen.

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/1ZzSbyo.

Hoezo modeverkoper?

Zalando is een gigant op het gebied van online mode, maar wil dat eigenlijk helemaal niet meer zijn. Een techbedrijf, zo zien de Duitsers zich. Op het hoofdkantoor in Berlijn deed Zalando uit de doeken waarom het meer dan een online modeverkoper is.

Lees verder bij Tech.eu: http://bit.ly/25ofFuC.

Nieuwe target
Target is deels een supermarktbedrijf, maar staat toch vooral bekend om zijn samenwerkingen op het gebied van mode en zijn ontwerpen van huishoudartikelen. Daar willen de Amerikanen nu verandering in brengen, met behulp van innovaties uit de voedingsindustrie.

Lees verder bij FastCompany: http://bit.ly/1SaNMMX.

Terreur
Nee, het was geen fijne week. De dood van Johan Cruijff hield heel het land donderdag in zijn greep, twee dagen nadat de aanslagen in Brussel hetzelfde hadden gedaan. Als gevolg van de terreur in België zag Starbucks zich genoodzaakt al zijn winkels tijdelijk te sluiten. Wat zijn eigenlijk de gevolgen van zulke aanslagen voor de retailbranche?

Lees verder bij Footwear News: http://bit.ly/1MpuG9h.

Saamhorigheid
Commercie is volgens Jack Ma de beste manier om mensen bij elkaar te brengen. Met elkaar te laten praten. In dit nieuwe handelstijdperk is het dan ook hoog tijd voor een internationaal verkoopplatform, stelt de topman van Alibaba. De grote vraag is: gaat Alibaba die zelf opzetten?

Lees verder bij China Daily: http://bit.ly/1RqTAnX.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in