Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Kotaku, Ekathimerini, Internet Retailer, The Guardian en Retail Gazette.

Uitverkoop
Zoals V&D momenteel aan de laatste dagen van zijn finale executieuitverkoop bezig is, doet Dick Smith dat in Australië. De ooit grote elektronicaretailer besloot onlangs al zijn winkels te sluiten. Net als bij V&D is daarom nu werkelijk álles te koop, ook producten waarvan je niet zou verwachten die in 2016 nog eens in een winkelschap aan te treffen.

Lees verder bij Kotaku: http://bit.ly/1SbaHbG

Slachtoffer
Over elektronicaretail gesproken, die heeft het niet alleen in Nederland moeilijk. Ook de Griekse detailhandel is de afgelopen jaren keihard geraakt door de crisis. Het nieuwste slachtoffer is Electroniki, dat failliet is verklaard. En anders dan in Nederland vaak gebeurt, gaan de 45 winkels met onmiddellijke ingang op slot.

Lees verder bij Ekathimerini: http://bit.ly/1QbJbsj

Fraude
Online retailers hebben nog een andere zorg dan retourpercentages en logistiek. Fraude is een groeiend probleem, blijkt uit onderzoek van LexisNexis. Vooral etailers die betalingen via mobiele devices faciliteren, hebben hier in toenemende mate mee te maken.

Lees verder bij Internet Retailer: http://bit.ly/1W2E3NY

Kleurboeken
Het was een tijdje een ware hype: kleurboeken voor volwassenen. De één loopt ermee weg, de ander vindt het maar onzin. WHSmith hoort ongetwijfeld bij de eerste groep. De Britse retailer zag zijn winst met elf procent groeien dankzij, jawel, kleurboeken voor volwassenen.

Lees verder bij The Guardian: http://bit.ly/1qHnL1m

Online boodschappen
Of dagelijkse boodschappen in de toekomst in grote mate online zullen worden gekocht, daarover verschillen de meningen. In Groot-Brittannië blijkt bijna de helft van de consumenten zijn boodschappen wel eens online te doen. Elf procent komt zelfs helemaal niet meer in fysieke winkels.

Lees verder bij Retail Gazette: http://bit.ly/1Q98gEa