Lentekriebels

Door Peter Berg
Algemeen directeur van Jeans Centre en Ensign Blue

Het voorjaar is weer begonnen. Iedereen heeft er weer zin in. De nieuwste voorjaar- en zomercollectie sieren weer de vele verkoopmeters. Alle etalages zien er weer prachtig en inspirerend uit. Ook de mannequins schitteren. ‘Kom naar binnen om dit mooie artikel beter te bekijken, te voelen, aan te passen en hopelijk aan te schaffen’, stralen ze uit.

Hier en daar in een verlaten hoek van sommige winkels is nog wel een klein restantje sale-artikelen te vinden bij die retailer, die zegt en denkt dat hij daardoor nog enige concurrentie biedt tegen de nieuwe prijsvechters die ons land lief zijn.

Medewerkers die vandaag op de werkvloer staan, werken bij die retailers, die de deuren van hun winkels nog gewoon open hebben. Vandaar dat al deze verkoopmedewerkers allemaal lachen en stralen. Ze zijn allemaal nog mooier en leuker en vriendelijker dan ooit tevoren. Ook zij hebben er ongelofelijk veel zin in.

Weg met de chagrijn! Weg met ‘Nee, sorry, weet ik niet, heb ik niet, kan ik niet, wil ik niet’.

‘Natuurlijk’, ‘vanzelfsprekend’, ‘u heeft de bon niet meer, geen enkel probleem’, ‘zal ik uw parkeerkaartje nog vergoeden’: dat is al wat de klok slaat. En: ‘Doet u maar rustig aan mevrouw, ik sluit de winkel wel wat later.’ ‘Kopje koffie, meneer?’ ‘U kunt het gerust zelf online bestellen, maar ik wil het ook doen.’ ‘Jammer dat er voor u niks bij is, maar graag tot de volgende keer.’ En: ‘Mevrouw, u kunt het wellicht bij onze concullega verder in de straat proberen, die hebben het mogelijk wel op voorraad.’

Heerlijk, wat een genot! Winkelen wordt weer een feestje, want al het winkelpersoneel heeft er weer zin. Vrolijk voorjaar en veel winkelplezier gewenst!

Bron: RetailTrends 4