​Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Wired, Forbes, The Huffington Post, Fortune en The Atlantic.

Supermarktoorlog
Een gemiddelde Amerikaanse supermarkt is ruim vierduizend vierkante meter groot en telt zo’n 42000 producten. Eigenlijk is het helemaal niet zo fijn om daar je boodschappen uit te moeten kiezen. Meerdere apps proberen nu de rol van de supermarkt over te nemen. Gaat dat lukken?

Lees verder bij Wired: http://bit.ly/1rq7dvK.

Ideeënmachine
Na het overleden van Steve Jobs is Jeff Bezos, de man achter Amazon, zonder twijfel de meest begeerde topman van Amerika. Hij heeft de uitspraak ‘De klant heeft altijd gelijk’ naar de digitale wereld vertaald. Bovendien focust hij zich in tegenstelling tot veel andere techbedrijven niet op het kietelen van zijn werknemers, maar van de 164 miljoen klanten.

Lees verder bij Forbes: http://onforb.es/1SymHpP.

Mobiele cosmetica
De beautywereld staat voor een nieuwe revolutie. Er hangt al langer wat nieuws in de lucht, maar in tegenstelling tot afgelopen jaren - waarin de cosmetica-industrie ingrijpende veranderingen heeft doorgemaakt – is de volgende verandering niet voelbaar in de fysieke wereld.

Lees verder bij The Huffington Post: http://huff.to/1VpCQ4M.

Plasticloos
In Nederland is de storm inmiddels wat gaan liggen, maar de plastic tas blijft wereldwijd voor ophef zorgen. Adidas heeft er genoeg van en stopt onmiddellijk met het weggeven van plastic tasjes in al zijn drieduizend winkels. Dat scheelt toch zo’n zeventig miljoen tassen per jaar.

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/1SoeXVm.

Menselijke veerkracht
Experts voorspellen al meer dan honderd jaar dat de verkoper op zijn retour is. De laatste jaren zijn e-commerce, kiosken en zelfs robots populaire alternatieven. Althans in theorie, want de verkoper blijkt helemaal niet weg te slaan uit de retail.

Lees verder bij The Atlantic: http://theatln.tc/1Wh2Lun.