Deens design in hartje Amsterdam

Langzaam maar zeker verandert de Amsterdamse Raadhuisstraat in een aantrekkelijk winkelgebied. Zo bracht RetailWatching eerder al The Pelican Studio onder de aandacht. De komst van het Deense modelabel Won Hundred is de jongste verrijking.

De winkel neemt zo'n honderd vierkante meter in beslag en is gevestigd op de begane grond van een negentiende-eeuws pand. Voor het interieur heeft Won Hundred-directeur Nikolaj Nielsen samengewerkt met zijn landgenoot Tania Mikkelstrup. Hun samenwerking heeft geleid tot een ontwerp met sterke contrasten en een industriële uitstraling.

Opvallend is de blauwe muur, waar in grote, met graffiti gespoten letters de merknaam op staat. Een stalen, trapeziumvormige constructie en rijen stalen buizen versterken het industriële karakter en geven een wat rauwe uitstraling. In een smalle gang met spiegels langs de muren en aan het plafond kunnen klanten kleding die zij gepast hebben vanuit alle hoeken bekijken.

De winkel biedt de volledige collectie mannen- en vrouwenmode, aangevuld met enkele sportieve extra's van de nieuwe voorjaars- en zomercollectie. Die is dit jaar geïnspireerd op de kunstenaar Wes Lang, en heeft daarom een rock 'n roll-achtige uitstraling.