​Appdate: Bringme, Flex-Appeal en Prénatal

​Appdate: Bringme, Flex-Appeal en Prénatal

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Bringme, Flex-Appeal en Prénatal.

Bringme
Online winkelen wordt steeds populairder, maar thuisbezorging is niet altijd mogelijk. Daarom kiezen shoppers er vaak voor hun pakketjes op het werk af te laten leveren, tot frustratie van menig receptie. Bringme denkt de oplossing in huis te hebben met zijn boxen, waar koeriers hun pakket in kunnen droppen.


Het systeem van boxen is gekoppeld aan een mobiele app, die de gebruiker laat weten dat het pakketje is aangekomen en in welke box hij ligt. De box is te openen met een unieke toegangscode, die de ontvanger krijgt opgestuurd. Achmea, Wageningen Universiteit, Menzis, en FrieslandCampina maken inmiddels al gebruik van de box en bijbehorende app. Daar staat de koerier nooit meer voor een dichte deur.

Flex-Appeal
Retailers die veel parttimers in dienst hebben, hebben een flinke kluif aan communicatie. Die kan chaotische vormen aannemen, door de opkomst van WhatsApp en Facebook. Flex-Appeal denkt daar een oplossing voor gevonden te hebben, in de vorm van een app. De Albert Heijn-vestiging aan het Dillenburgplein in Ridderkerk is al overstag.

Alle medewerkers worden bij Flex-Appeal op één centraal platform samengebracht, waar ze alle zaken rondom hun (bij)baan kunnen delen. ‘In de virtuele kantine wisselen medewerkers publieke berichten uit, waarop iedereen een high-five kan geven of een reactie kan plaatsen. In besloten groepen als ‘Kassa’ of ‘Vulploeg’ communiceren medewerkers alleen over hun eigen onderwerpen’, legt de ontwikkelaar uit. Verder is er een koppeling met planningsprogramma’s als PMT, waardoor medewerkers ook hun rooster kunnen bekijken.

Prénatal
Een babywinkel met een app, die bestond volgens Prénatal nog niet. De retailer heeft daar verandering in gebracht met zijn zwangerschapsapp, die '(bijna) papa's en mama's verwelkomt in een nieuwe wereld'. De app is dus niet direct gericht op het promoten van de webshop, maar op de vragen die aanstaande of nieuwbakken ouders hebben.

De app is onder meer voorzien van een persoonlijke zwangerschapskalender. Al aftellend naar de geboorte kunnen de gebruikers lezen welke ontwikkelingen de aanstaande moeder en baby doormaken. Verder verschijnen er elke week nieuwe zwangerschaptips en is er een baby- en mamachecklist, waarop alle spullen staan aangeven die nodig zijn voor en na de bevalling. Uiteraard te koop bij Prénatal.