Zoals Christian Dior het gewild zou hebben

Zoals Christian Dior het gewild zou hebben

De net geopende flagshipstore van Dior in Londen is een ode aan de eigen kenmerkende stijl, maar ook aan de Engelse hoofdstad. De grootste Britse winkel van het modehuis tot nu toe komt op een passende plek, aangezien oprichter Christian Dior een groot Engeland-liefhebbers was.

De Britse elementen van de winkel aan New Bond Street zitten hem onder meer in de kunstwerken. Daar zitten creaties tussen van beeldhouwers Marc Quin, Rado Kirov en Tony Cragg. “Ik houd van Engelse tradities, Engelse beleefdheid, Engelse architectuur", zei Christian Dior ooit. Bovendien was hij ooit zelf een kunstgaleriehouder.

‘The House of Dior’ telt liefst vier verdiepingen. Spiegelende muren worden gecombineerd met meubels in Lodewijk XVI-stijl Georgische wanddecoratie. Het interieur is licht en moet een luxe, moderne uitstraling geven.

Het Londense vlaggenschip brengt alle Dior-collecties samen onder één dak, een unicum. Daarnaast is er een exclusieve home-lijn in samenwerking met artiesten. Verder zijn er enkele speciale hoekjes gereserveerd voor bijvoorbeeld een parfumkamer en een plek waar mannen hun kleding kunnen laten opmeten.