​Appdate: Blippar, Domino’s en Bunq

​Appdate: Blippar, Domino’s en Bunq

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Blippar, Domino’s en Bunq.

Blippar
Samenwerken is key bij het opzetten van nieuwe betaalproposities, zei Visa’s countrymanager Daniel van Delft vorige week al op RetailWatching. Zijn woorden worden in Engeland kracht bijgezet. Daar heeft Visa samen met Blippar en modezaak House of Holland een augmenty reality betaalapp geïntroduceerd. Klanten konden hun telefoon tijdens een catwalkshow richten op de door hen gewenste kleding, om direct tot koop over te gaan.

Betalen met augmented reality kan weleens de toekomst hebben, denkt Hendrik Kleinsmiede van Visa Europe Collab. “Stel je een toekomst voor waarin je je telefoon – met toestemming – op de nieuwe outfit van je vriend kan richten, zodat de app die outfit kan herkennen, in jouw maat kan opzoeken en je de optie kan bieden om die rechtstreeks naar je huis kan sturen.” De technologie moet later dit jaar beschikbaar komen voor andere retailers.

Domino’s
Domino’s is de ongekroonde koning op het gebied van innovatie. Er lijkt geen week voorbij te gaan, of Domino’s heeft weer een nieuwe uitvinding in de praktijk gebracht. Dit keer is het de On Time Cooking-dienst van zijn app in Australië. Daarmee kan de pizzaketen klanten via gps volgen als ze hun bestelling komen afhalen.

Met de dienst wil Domino’s voorkomen dat de pizza al veel afkoelt voordat de klant deze heeft opgehaald. Consumenten geven aan hoe zij hun pizza komen afhalen, waarna hun route wordt voorzien van een ‘cook-zone’. Wanneer de klant in dit gebied is, krijgt Domino’s een update en gaat de pizza de oven in. Deze is hierdoor zo vers mogelijk op het moment dat de klant aankomt.

Bunq
Betalen met een QR-code, het lijkt nog niet erg ingeburgerd in ons land. De jonge bank bunq probeert daar verandering in te brengen met een nieuwe toevoeging aan zijn app. Door het scannen van een gegenereerde QR-code kunnen betalingen aan bijvoorbeeld winkeliers realtime worden gedaan zonder dat deze hun werkzaamheden hoeven te onderbreken. De winkeliers zien het geld dankzij via een pushnotaficatie op zijn smartphone binnenkomen.


Bunq kwam op het idee toen De IJsfiets voor zijn kantoor ijs stond te verkopen. Na het tweede ijsje hield het pinapparaat er volgens de bank mee op. Door een QR-sticker op de truck te plakken kan de verkoper voortaan betalingen ontvangen zonder pinterminal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in