De technologische hoogtepunten van dit jaar

De technologische hoogtepunten van dit jaar

Retail en technologie, het is een combinatie die niet meer weg te denken is. Innoveren om te overleven is het credo voor de retailer van 2016. Winkelketens en etailers werken dan ook volop aan technologische ontwikkeling, terwijl ook grote merken en techbedrijven hun bijdrage leveren. Alles om de consument maar te verleiden en optimaal te bedienen. Van robots tot slimme koelkasten, en van interactieve passpiegels tot hele innovatielabs. Het eerste half jaar van 2016 leverde weer de nodige opvallende technologische snufjes op. Twaalf hoogtepunten op een rij.

Domino's

Op een goed idee komen dankzij je eigen 1 aprilgrap. Het overkwam Domino's, dat nu écht een autonome bezorgrobot heeft gemaakt. Onlangs deed de pizzaketen een test met de robot op de campus van Universiteit Twente.

Volvo

Volvo is natuurlijk geen pakketbezorger, maar dat betekent niet dat het Zweedse automerk daar geen rol in kan spelen. De autobouwer gaat samen met sameday-delivery startup urb-it online bestellingen binnen twee uur na bestelling in een geparkeerde auto bezorgen. Met de dienst wil Volvo het aantal mislukte afleverpogingen minimaliseren.

Picnic

Onlinesuper Picnic timmert hard aan de weg, en wil ook met technologie de consument verleiden om online zijn boodschappen te doen. De etailer introduceerde daarom zijn boodschappenradar, waarmee klanten tot op de minuut nauwkeurig kunnen zien waar de bezorger is en dus wanneer hij voor hun deur staat.

Zweden

Een primeur: in Zweden opende in maart de allereerste onbemande supermarkt. De winkel is altijd open en met de smartphone in de hand kan een klant er volledig zelfstandig winkelen. Afrekenen gebeurt via een maandelijkse rekening.

SoftBank

Onbemand is deze Japanse telefoonwinkel niet, maar menselijk personeel is er niet. De pop-up store die eerder dit jaar in Tokyo te bezoeken was, werd vrijwel volledig bemand door de humanoïde robot Pepper. De robot wordt inmiddels al door vijfhonderd bedrijven gebruikt om klanten te bedienen.

Samsung

De echte techliefhebber kwam begin dit jaar aan zijn trekken bij de pop-upstore van Samsung. Een winkel volledig gericht op virtual reality. De fabrikant verwacht dat VR ons leven gaat veranderen, en liet in de 'belevingswinkel' zien hoe elektronica daarbij een rol gaat spelen.

IKEA

Ook IKEA wil een vooraanstaande rol gaan spelen als het gaat om technologie. Daarvan getuigde de opening van Space10, een innovatielab met onder meer 3D-printers en een VR-kamer. De meubelketen wil onderzoeken hoe het deze en andere dingen in de toekomst kan inzetten, en liet in RetailTrends weten het lab in Kopenhagen op andere plekken in de wereld een vervolg te willen geven.

Just Eat

Domino's is niet de enige die toekomst ziet in robots voor maaltijdbezorging. Bestelsite Just Eat start er een test mee in samenwerking met tech-startup Starship. Laatstgenoemde liet dit jaar in RetailTrends weten dat robots ook de toekomst hebben in de pakketbezorging. Ze zouden zo'n vijftien keer goedkoper zijn dan drones.

Mattel

Alsof speelgoedwinkels het nog niet moeilijk genoeg hebben, komt fabrikant Mattel met een printer waarmee kinderen thuis hun eigen speelgoed kunnen printen. De 'Thingmaker' heeft, afhankelijk van de complexiteit van het verzonnen stuk speelgoed, dertig minuten tot wel acht uur nodig voor het printen van een product.

MasterCard/Samsung

Gebruikers van deze slimme koelkast van Samsung kunnen via een app van MasterCard op afstand in hun koelkast kijken. Zo kunnen ze zien of er iets ligt te bederven, maar de koelkast kan ook communiceren met de supermarkt. Consumenten kunnen zo eenvoudig zien wat er bijgekocht moet worden.

IKKS

Persoonlijke benadering door een passpiegel, het kan bij de Franse fashionretailer IKKS. De spiegels, ontwikkeld door het Waals-Brabantse Pixglass, stellen gebruikers in staat om hun nog niet gekochte outfit te delen via social media. Zo kunnen consumenten een miskoop voor zijn, als al hun vrienden het maar niks blijken te vinden. Ook geeft de spiegel meer informatie over de kledingstukken.

Voltaire


Niets zo erg als geen koffie kunnen drinken omdat de bonen op zijn. Met deze koffiegrinder is dat verleden tijd. Voltaire bestelt zelf nieuwe bonen als het apparaat merkt dat die op beginnen te raken. Een dag later worden ze bezorgd.