Wat verder deze week voorbij kwam...

Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Retail Dive, Forbes, The Telegraph, Retail Gazette en Business Insider.

De prijs betalen
Concurreren op prijs, een goed idee of niet? Volgens verschillende Amerikaanse kenners niet. Geen enkele retailer, zelfs die met de laagste prijzen, kan de slag voor altijd op prijs blijven winnen, stellen zij onder meer. Proberen ze dat wel, dan zullen ze daar zelf de prijs voor betalen.

Lees verder bij Retail Dive: http://bit.ly/29qxtxb

Koopbeslissing
Roland Kahn had het al over de ‘internetbubbel’, en Hans van Tellingen wijdde zelfs een heel boek aan de zonnige toekomst van fysieke retail. Nu is de waarde van winkels ook nog eens ‘bewezen’ met een studie van Pragma Consulting: de uiteindelijke koopbeslissing maakt de consument nog altijd het liefst in een stenen winkel.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/29zdH4l

BHS-baas
Dominic Chapell, voormalig eigenaar van de omgevallen Britse warenhuisketen BHS, treedt uit de schaduw. De zwaar bekritiseerde oud-topman verdedigde zichzelf op televisie bij Newsnight, zonder zijn fouten volledig te ontkennen. "Did I take a lot of money out? Yes, I did."

Lees verder bij The Telegraph: http://bit.ly/29DpChZ

Hoofdpijndossier
Marks & Spencer presenteerde kort geleden een plan de campagne om het eeuwige zorgenkindje, de kledingverkoop, uit het slop te trekken. De resultaten over het eerste kwartaal van het financiële jaar van de warenhuisketen laten weer zien dat dat hard nodig is. Wat staat M&S te doen om het tij te keren?

Lees verder bij Retail Gazette: http://bit.ly/29nkQSu

Topgeheim
Amazon is al geruimte tijd volop bezig met het ontwikkelen en testen van drones. Nu heeft de internetgigant bekendgemaakt dat het grootste testgebied ergens in het Verenigd Koninkrijk ligt. Waar? Niemand die het weet.

Lees verder bij Business Insider: http://read.bi/29zeZMw

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in