Waarom Dover Street Market alweer op de schop moest

Waarom Dover Street Market alweer op de schop moest

Dover Street Market heropent zijn deuren. Alweer, ja. Nog maar een paar maanden geleden besteedde RetailWatching aandacht aan de modewinkel, toen die vernieuwd was en verhuisd naar nieuwe locatie. Al snel gingen de deuren weer eventjes op slot, om de boel nogmaals volledig opnieuw in te richten.

Dover Street Market maakt er een gewoonte van zijn klanten bij de start van ieder nieuw seizoen te verrassen met vernieuwingen, op verschillende vlakken. In dit geval is er, naast het winkelinterieur, een nieuw hoekje vrijgemaakt voor Comme des Garçons. Het Japanse label dat achter het modewarenhuis zit, presenteert daar vijf hoofditems van zijn nieuwe collectie.

Verder is ruimte vrijgemaakt voor labels als Kiko Kostadinov, Daniele Gregis en Brioni. Daarnaast is er een reeks nieuwe labels van over de hele wereld binnengehaald, zowel nieuwe als gevestigde.
Dover Street Market zit sinds enkele maanden niet meer aan Dover Street, maar aan Haymarket. De winkel is gevestigd in een gebouw dat op de monumentenlijst staat en in 1912 uit de grond is gestampt door Burberry-oprichter Thomas Burberry. Naast de winkel in Londen heeft Dover Street Market nog twee vestigingen: één in Tokyo en sinds 2013 ook in New York.