​Het nieuwste boekenwonder van China

​Het nieuwste boekenwonder van China

Zhongshuge houdt niet van standaard boekwinkels. Dat zagen we recent al in Hangzhou en dat wordt zo’n driehonderd kilometer noordelijker opnieuw duidelijk. Zo ziet zijn nieuwe vestiging in Yangzhou eruit.

Het ontwerp is afkomstig van XL-Muse. Waar de ovale ruimte in Hangzhou het meest in het oog springt, beschikt de winkel in Yangzhou over een heuse boekentunnel. De inspiratie voor het ontwerp is gehaald uit de ligging van het pand aan het water. Ook de bruggen in de omgeving zijn in het ontwerp verwerkt.

De tunnel is niet helemaal rond. In het midden van het plafond is een gat in de vorm van een bliksemschicht gemaakt. De reflecterende vloer moet het doen lijken alsof je je op een rivier bevindt. Een rivier die je de winkel in lijkt te brengen.

Net als in Hangzhou beschikt de nieuwste winkel over een speciale afdeling voor kinderen. De schappen zijn zo vormgegeven dat ze op huizen, torens, wolken en heteluchtballonnen lijken.

De winkel van duizend vierkante meter beschikt verder over leesruimtes. De grote leesruimte is voorzien van rondvormige, witte pilaren die tot het plafond reiken.