Appdate: Zo ontsnappen Starbucks-medewerkers aan hun werktijden

Appdate: Zo ontsnappen Starbucks-medewerkers aan hun werktijden

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Jumbo, Dloky en Shyft.

Shyft
Voor retail- en horecapersoneel dat per uur betaald wordt, valt het soms niet mee om een dienst te ruilen. Met Shyft wordt dat een stuk makkelijker. De app maakt het voor personeel mogelijk om de uren van de dienst die hij graag zou willen ruilen te delen met collega’s in de wijde omgeving.

Shyft is vorig jaar opgericht, maar heeft naar eigen zeggen al twaalfduizend Starbucks-medewerkers en 7500 personeelsleden van McDonald’s aan zich gebonden. De app komt uit de koker van Seattle Techstars, en heeft inmiddels verschillende grote investeerders aangetrokken. "Dit geeft medewerkers in ploegendienst de mogelijkheid zichzelf te zien als een economsische eenheid, in plaats van gevangen te zijn in het schema van de werkgever”, zegt Heather Redman, de eerste investeerder die haar handtekening zette.

Dloky
Retailers die hun promoties per regio of plaats willen afstemmen, kunnen gebruikmaken van Dloky. In deze app, die sinds vorige maand ook een webvariant kent, kunnen zij al hun filialen invoeren en promoties plaatsen per filiaal. Iedere vestiging krijgt dan zijn eigen promotiepagina, die zowel individueel als centraal beheerd kan worden. Zo is de toepassing ook te gebruiken door winkelketens met bijvoorbeeld een combinatie van eigen filialen en franchisewinkels.

Via Dloky kunnen verder Facebookposts direct worden gekopieerd naar de filiaalpagina. Het moet retailers helpen meer traffic naar de fysieke winkels te genereren. Onder meer vanHaren, Bristol, Oger en Boekenvoordeel zijn al bij Dloky aangesloten.

Jumbo
Het was weer eens tijd voor een update van de app, vond Jumbo. Zeker niet een van de eerste, want dit is alweer versie 4.1. Een van de nieuwe functies heet ‘Mijn Inbox’. Hiermee kunnen gebruikers die zijn ingelogd met een ‘Mijn Jumbo’-account persoonlijke berichten ontvangen. Verder heeft de supermarktketen productlijstjes toegevoegd, die bijvoorbeeld aan een bepaald thema gekoppeld zijn. Gebruikers kunnen die producten direct aan hun boodschappenlijstje toevoegen.

Verder is de weergave van aanbiedingen in de app overzichtelijker gemaakt. Ook kunnen via de app bestelde producten aan de favorieten worden toegevoegd, om ze gemakkelijk nog een keer te bestellen.